kibernetički napad

INA: Ne možemo isključiti mogućnost da su hakeri došli i do osobnih podataka

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
INA: Ne možemo isključiti mogućnost da su hakeri došli i do osobnih podataka
21.02.2020.
u 14:33
Kako su i ranije izvijestili, kibernetički napad je prijavljen mjerodavnim institucijama s kojima INA u potpunosti surađuje
Pogledaj originalni članak

INA Grupa izvijestila je u petak da je u procesu otklanjanja poteškoća u informatičkim sustavima na koje je utjecao kibernetički napad koji se dogodio krajem prošlog tjedna, a kažu i da ne mogu isključiti mogućnost da je uslijed napada došlo i do neovlaštenog pristupa osobnim podacima.

"Započeli smo s oporavkom sustava te radimo na ponovnoj uspostavi svih usluga koje povremeno nisu radile", stoji u priopćenju Ine.

Kako su i ranije izvijestili, kibernetički napad je prijavljen mjerodavnim institucijama s kojima INA u potpunosti surađuje.

"Napad i mogući neovlašteni pristup podacima se istražuje. Kao i kod svakog kibernetičkog napada, u ovom trenutku ne možemo isključiti mogućnost da je došlo i do neovlaštenog pristupa osobnim podacima", kažu iz Ine. 

Još jednom napominju da je opskrba tržišta sigurna, a prodaja goriva na maloprodajnim mjestima se nastavlja odvijati neometano.

"Također, provedba svih plaćanja je sigurna, neovisno o tome radi li se o gotovinskom plaćanju, INA kartici ili bankovnoj kartici", kaže se u priopćenju.

INA Grupa izvijestila je u nedjelju, 16. veljače, da se nalazi pod kibernetičkim napadom koji je započeo 14. veljače oko 22 sata.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.