Igor Rađenović

Vlada će smanjiti namete poduzetništvu u vrijednosti od 300 milijuna kuna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Vlada će smanjiti namete poduzetništvu u vrijednosti od 300 milijuna kuna
24.06.2015.
u 09:09
Opravdani parafiskalni nameti će se smanjivati, a neopravdani će se ukinuti, kaže Rađenović
Pogledaj originalni članak

Zamjenik ministra financija Igor Rađenović gostujući u emisiji Hrvatskog radija, rekao je da Vlada planira smanjiti namete za oko 300 milijuna kuna. Povjerenstvo na čijem je čelu, trenutno vodi razgovore s partnerima iz Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavac I drugih komora kako bi od 1. srpnja izašli s konačnim registrom parafiskalnih nameta. Na tom popisu trenutno je 190 nameta.

“Opravdani parafiskalni nameti će se smanjivati, a neopravdani  će se ukinuti”, rekao je Rađenović i dodao da je u posljednje dvije godine ukinuto ili smanjeno 57 parafiskalnih nameta. 

>>  Mimo poreza državi platimo 
6,4 milijardi kuna 
raznih nameta

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

EL
EldersRealm
10:07 24.06.2015.

A sta je s nametom da svaka firma pa i sa samo jednim zaposlenim mora imati radnika osposobljenognza zastitu na radun1. stupnja sto naplacuje ministarstvo i to par tisuca kuna? Tecaj od 6 sati u Algebri kosta 1000 kuna. Zakonom ste zabranili da zastitu na radu u firmama obavljaju vanjski suradnici, dakle profesionalci. To nije novi namet?!

MA
malaplava
20:28 25.06.2015.

ma najbolje svima poslodavcima uvesti zakon da nemoraju isplaćivati plaće niti druga davanja pa nek se bogate još više,svakako je većina što ima stekla preko noći..