strogo i skupo

Hrvatski vatrogasni aparati i WC daske na policama britanskog diva

Foto: Thinkstock
Hrvatski vatrogasni aparati i WC daske na policama britanskog diva
25.02.2013.
u 13:38
Hrvatski vatrogasni aparati, školske bilježnice, svijeće i zahodske daske uskoro će se moći pronaći na policama britanskoga trgovačkog lanca Tesca.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski vatrogasni aparati, školske bilježnice, svijeće i zahodske daske uskoro će se moći pronaći na policama britanskoga trgovačkog lanca Tesca. Kako su Poslovnom dnevniku potvrdili u Pastoru, Mar-Maru i PC grupi, te su tvrtke otišle najdalje u pregovorima s trećim po veličini svjetskim trgovačkim lancem koji je potkraj prošle godine u Hrvatskoj počeo tražiti domaće dobavljače.

Premda listu iz središnjice Tesca nisu odgovorili ni na jedan upit, Poslovni dnevnik doznaje da se većina tvrtki čiji su predstavnici bili na sastanku s predstavnicima toga trgovačkog lanca u organizaciji Hrvatske gospodarske komore sredinom siječnja nije odlučila na suradnju sa Britancima.

Glavni su razlog, tvrde, previsoki ulozi koje bi dobavljači trebali platiti kako bi uopće došli na Tescove police, ali i niske cijene, koje ne bi pokrile ni troškove proizvodnje. Nisu, međutim, baš svi nezadovoljni. Danijel Štern, predsjednik Uprave tvornice vatrogasnih aparata Pastor, kaže da su dogovorili sve detalje. \"Naši će aparati biti dio asortimana britanskog Tesca\", potvđuje Štern, dodavši kako su već dogovorene i cijene.I zagrebački proizvođač školskih bilježnica Mar-Mar još pregovara s Tescom. Prema riječima generalnog direktora Zvonka Fišera, sve je još neizvjesno, ali uzorci su predani, kao i ponuda, čekaju samo službeni odgovor druge strane. Ostatat prič epročitajte ovdje: Pastor, Mar-Mar, Ivanićplast i PC na policama britanskog diva

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.