Bjelovar

Grade se najjeftiniji stanovi u Hrvatskoj - 876 eura po kvadratu!

Foto: Damir Špehar / Pixsell
Grade se najjeftiniji stanovi u Hrvatskoj - 876 eura po kvadratu!
30.11.2009.
u 17:46
Cijena četvornog metra stana iz programa poticane stanogradnje je 876 eura, uz kamatu od četiri posto.
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednica Vlade RH Đurđa Adlešič položila je u nove temelje - povelju o izgradnji 30 stanova iz programa poticane stanogradnje. Riječ je, kako je podsjetio gradonačelnik Antun Korušec, o dvije zgrade po 15 stanova i isto toliko parkirališnih mjesta čija je cijena gotovo nevjerojatnih 876 eura za četvorni metar!

- Po tome su cijene bjelovarskih stanova među najnižima u Hrvatskoj, jer se Grad odrekao dva milijuna kuna za zemljište i troškove rušenja koji nisu uključeni u cijenu stambenog prostora - kaže Korušec.

Stanari koji će otplaćivati stanove 30 godina uz četiri posto kamate i godinu dana počeka uselit će se za godinu dana. Đ. Adlešič predložila je i pripreme za gradnju stanova po istom modelu koji bi se ponudili deficitarnim zanimanjima, posebice u bjelovarskoj Općoj bolnici i novom Veleučilištu koji vape za vrhunskim stručnjacima.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
18:54 30.11.2009.

pričekajmo da stanovi budu gotovi, pa onda o cijeni, a obzirom na Đukicu, nevjerojatno je da je istinito.

DE
demokršćanin
20:34 30.11.2009.

JEFTINI STANOVI ! Samo da ta stanogradnja ne dovede Grad Bjelovar u istu situaciju kao stanogradnja zagrebačkog naselja Sopnica radi koje je \"obečavajući\" i \"profitablni\" Holding doveo Grad Zagreb skoro u bankrot.

KO
kole26
18:03 30.11.2009.

Stvarno nevjerovatno realno bi mogli biti po 500 eura u Bjelovaru i manje ako rade na gradskom zemljištu. Nikad nisam kužio te njihove računice. Stvarno prava prilika da se ukopaš kreditom 30 godina s prosječnom Bjelovarskom plaćom od 3000 kn. Čak i ovdje idu sa zaradom, a kakti se radi za mlade. KATASTROFA !