PROMO

Goran Čipčić iz Dugopolja pobjednik je projekta „Startaj Hrvatska”, u planu mu je širenje proizvodnih kapaciteta

Startaj Hrvatska
Startaj Hrvatska
Startaj Hrvatska
Startaj Hrvatska
16.12.2020.
u 08:48
„Moj razvojni put u projektu Startaj Hrvatska može biti velika motivacija svima onima koji se boje rizika i ulaska u poslovanje“, poručuje Goran Čipčić, pobjednik prve sezone ovog jedinstvenog projekta. Pokrenuli su ga SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi podržali inovativne hrvatske poduzetnike i omogućili im plasman njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca.
Pogledaj originalni članak

U tome se procesu, među osmero kandidata, najuspješnijim pokazao upravo Goran, mladić iz Dugopolja koji se na svoju poduzetničku avanturu odlučio s jednim ciljem - baku Zoru učiniti ponosnom. Naime, za Gorana je Zorina mast, koja se priprema prema tradicionalnoj recepturi i od prirodnih sastojaka s područja Dalmacije, bila vrijedna truda i upornosti. Potpisivanje dvogodišnjeg ugovora sa SPAR-om Hrvatska kruna je njegova rasta i razvoja kroz projekt, odaziva na suradnju, promptnosti u  izvršavanju zadataka i proaktivnosti, kao i potražnje kupaca za proizvodom.

„Krenuo sam iz nule, konobe stare tridesetak godina, a zahvaljujući projektu Startaj Hrvatska uspjeli smo Zorinu mast postaviti na police velikog trgovačkog lanca. Kroz projekt sam naučio puno toga. Prvenstveno, kako surađivati i kako komunicirati u poslovanju. Naučio sam i kako je u životu najvažnije slušati svoje srce i nikada ne odustati od svojih ciljeva i snova. Osjećaj podrške koji mi je SPAR Hrvatska pružio bio je velika motivacija“, komentirao je Goran svoje sudjelovanje u projektu.

Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska s kandidatima

Zahvaljujući „Startaj Hrvatska“, Zorina mast, proizvod nastao prema tradicionalnoj recepturi izrastao je u novi, inovativni hrvatski brand. U Zorinu mast, otkriva Goran, niti u jednom trenutku nije sumnjao, a ugovor sa SPAR-om Hrvatska za njega je potvrda i da je bio u pravu. Nitko nije ponosniji od njegove bake Zore. Upravo po njoj HIT proizvod 2020 nosi i ime, a s obzirom na to da se dobar glas uvijek daleko čuje, Zorina mast je već tražena i na drugim tržištima. „Ne mogu riječima opisati osjećaj kada sam ušao na ulazna vrata s uokvirenom titulom, a baka čisti u hodniku. Taj pogled, osmijeh i ljubav koju sam osjetio, mislim da neću zaboraviti cijeli svoj život. Baka je ponosna, potekle su joj i suze, jer u ovom svemu vidi cijeli svoj trud kroz sve ove godine”, ispričao je.

Startaj Hrvatska

Osim laskave titule, pobjeda za njega, kaže, predstavlja veliku odgovornost u kojoj mora potvrditi zašto je Zorina mast izabrana kao HIT proizvod. „Ideja o Zorinoj masti kao kozmetičkom proizvodu dugo se vrtjela po glavi, ali kada se ukazao projekt Startaj Hrvatska jednostavno sam osjetio da je riječ o velikoj prilici koju moram iskoristiti. U ovaj projekt sam dao cijelog sebe, a to me iskustvo zaista promijenilo i snažno utjecalo na moj život. Napokon radim ono što volim i mogu reći da sam pronašao sebe”, navodi Goran.

Otkriva i da je njegov sljedeći korak zapravo fokus na širenje kapaciteta. Vjeruje kako će, potpisivanjem ugovora sa SPAR-om Hrvatska, takvo što sigurno biti potrebno. „Paralelno gradim prave temelje za povećanje broja radnika kako bi Zorina mast mogla biti dostupna u što većim količinama”, ističe.

Startaj Hrvatska

I za kraj, poruka ohrabrenja za sve oni koji će se možda tek odlučiti na sličan put. „U startu su najvažniji hrabrost i svjesno preuzimanje rizika. I kad u nekom trenutku budeš okružen transakcijama velikih iznosa, važno je ostati sabran u svemu tome. Uvijek se vodim filozofijom kako ne smijemo dopustiti da našim životom upravljaju tri stvari: novac, prošlost i ljudi. Pri svakoj situaciji i odluci slušam svoje srce, ma koliko god savjeta dobio. I ako pogriješim, iza neuspjeha slijedi uspjeh“, naglasio je Goran Čipčić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr