Registracija lijeka

Genera kreće u osvajanje tržišta EU

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Genera kreće u osvajanje tržišta EU
21.07.2014.
u 22:52
Genera grupa u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit 3,1 milijun kuna
Pogledaj originalni članak

Genera je predala svoj prvi EU dosje u registracijski postupak u 13 europskih agencija za lijekove, a u godinu dana u postupak će biti predano još pet dosjea iz segmenta peradarskih cjepiva. Kao referentna država koja će ocjenjivati prvi Generin EU registracijski dosje izabrana je Velika Britanija, a cjelokupni postupak vodit će britansko nadležno tijelo Veterinary Medicines Directorate (VMD).

Inače, Genera grupa u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit 3,1 milijun kuna, što je 1,4 milijuna više nego lani. U prvom polugodištu grupa je uvećala prodaju za 12%, na 103,7 milijuna kuna. Na domaćem tržištu pritom je ostvareno 51,7 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je porast od 15%.

>>Genera se ove godine vraća u Rusiju i širi tržište na sj. Afriku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
rodjo123
08:29 22.07.2014.

Sad će cela Evropa da dobije ovrhu zbog duga od 19,52 kn iz 1941.