Zračna luka Zagreb

Financijski ugovori potpisani, počinje gradnja terminala

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Financijski ugovori potpisani, počinje gradnja terminala
07.12.2013.
u 13:43
Sada slijedi prijenos upravljanja na MZLZ (Međunarodna zračna luka Zagreb) koji je u 100-postotnom vlasništvu konzorcija
Pogledaj originalni članak

Financijska konstrukcija za Zračnu luku Zagreb i službeno je jučer zatvorena. Aéroports de Paris Management (tvrtka u potpunom vlasništvu Aéroports de Paris), Bouygues Bâtiment International (tvrtka kći građevinske tvrtke Bouygues Construction), TAV Airports, hrvatski Viadukt, Marguerite Fund i IFC, koji zajednički nastupaju kao konzorcij pod nazivom ZAIC-A Ltd., potpisali su financijske ugovore sa zajmodavcima i hrvatskim Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture za koncesiju Zračne luke Zagreb.

Sada slijedi prijenos upravljanja na MZLZ (Međunarodna zračna luka Zagreb) koji je u 100-postotnom vlasništvu konzorcija, te početak građevinskih radova na novom terminalu koji će prema planu trajati tri godine. Inače, koncesijski ugovor uključuje financiranje, projektiranje i gradnju terminala zračne luke površine 65.000 m² i upravljanje cjelokupnom zračnom lukom na rok od 30 godina. U projekt će biti uložen 331 milijun eura.

>> Hajdaš Dončić: Uspjeh ZLZ-a je i uspjeh Republike Hrvatske

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.