Moja poduzetna Hrvatska

Festival poduzetništva ove subote u Zadru

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Festival poduzetništva ove subote u Zadru
07.10.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova pod nazivom Moja poduzetna Hrvatska zajednički je projekt Poslovnog dnevnika, Večernjeg lista i 24sata u sklopu kojega će se ove godine u čak petnaest hrvatskih gradova organizirati prodajne manifestacije, predstaviti stari zanati te organizirati edukativne radionice. Manjkati neće ni gastro užitaka, za što će biti zadužene brojne degustacije i kulinarske radionice, dok je cilj svih sudionika i organizatora upravo popularizacija i promocija poduzetništva i obrta.

Moja poduzetna Hrvatska startala je Festivalom u Dubrovniku, nakon čega su uslijedili Šibenik, Zelina, Poreč, Trilj, Daruvar, Ivanec, Supetar, Labin, Vinkovci i Krapina, a u subotu 8. listopada Festival će biti upriličen i u Zadru. Svoja znanja, vještine i umijeća nakon otvorenja zadarske verzije Festivala, zakazanog za 11 sati, pokazat će preko 20 izlagača. Surađujući s malim i srednjim poduzetnicima, OPG-ovcima i obrtnicima u sklopu Festivala saznali smo koji su njihovi najveći problemi, na što su ponosni te kako se bore s uvjetima na tržištu, ali i na njihovom primjeru naučili da se uz ljubav prema svom poslu te uz uloženi trud na kraju uvijek može uspjeti. Stoga je Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova Moja poduzetna Hrvatska s vremenom postao mjestom razmjene iskustava, savjeta i susreta poduzetnika i njihovih kupaca iz svih dijelova svijeta, kao i prilika da njihove pozitivne priče putem naše medijske platforme dopru do šire javnosti.

Kao i do sada, i ovog će se puta za ukusnu zakusku pobrinuti Majstor kuhar, na čelu s poznatim hrvatskim gastrochefom Brankom Ognjenovićem, koji će na zadarskom Trgu Petra Zoranića pripremiti više od 500 porcija šporkih makarona. Ognjenović se Festivalu pridružio jer kroz svoje radionice želi prenijeti ljubav i iskustvo prema hrani, širu publiku upoznati s različitošću okusa, starim tradicijama te hrvatskom gastrokulturom. Festival ovoga puta ima i humanitarnu svrhu, pa će se dio skuhanih procija donirati korisnicima doma za odrasle osobe Sv. Frane.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr