Dobar posao

Feroplast će proizvoditi žičane košare za Ikeu

Foto: VL
Feroplast će proizvoditi žičane košare za Ikeu
30.11.2011.
u 08:00
Posao od 12 milijuna kuna – u tri godine proizvest će nekoliko stotina tisuća košara za ormare.
Pogledaj originalni članak

Ikea i Feroplast iz Buja potpisali su trogodišnji ugovor o proizvodnji žičanih košara koje će se prodavati u Ikeinim robnim kućama diljem svijeta, od Amerike, Kine, Rusije i Australije do Dominikanske Republike.

Prilika i za druge

Feroplast će u tri godine za Ikeu proizvesti nekoliko stotina tisuća košara za ormare godišnje u tri dimenzije u vrijednosti oko 12 milijuna kuna. Direktor Ikee Hrvatska Dragan Skalušević kaže da je ugovor s još jednom hrvatskom tvrtkom najbolja potvrda kako se s približavanjem otvaranja prve Ikeine robne kuće u Hrvatskoj i regiji stvaraju prilike za suradnju s različitim hrvatskim dobavljačima. Ikea, naime, nije samo namještaj. Postoje tisuće proizvoda koji se prodaju u njezinim robnim kućama, od plastike, papira, kartona, stakla, gdje mnogi mogu naći interes, pa se, poput Polira iz Radatovića ili virovitičkog Tvina, koji za Ikeu godišnje napravi posla u vrijednosti 25 milijuna eura, i Feroplast od početka pokazao partnerom koji zadovoljava visoke kriterije propisane Ikeinim IWAY kodeksom.

– Time želimo osigurati da svi naši partneri na jednak način osiguraju kvalitetu i sigurnost proizvoda pod našim brendom, ali i kako bismo poticali i osigurali odgovornu proizvodnju – kazao je Skalušević.

Na proljeće bi, očekuje se, konačno trebala početi gradnja prve hrvatske Ikee u Rugvici, koja će biti jedna od većih na svijetu. Planirani je promet 60 milijuna eura godišnje i oko 3 milijuna posjetitelja iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije.

200 milijuna kataloga

S obzirom na to da je Ikea zainteresirana za dugoročna ulaganja, iduća sigurna lokacija nakon Zagreba je Split, dok su od drugih gradova u dugoročnom planu Rijeka i Osijek. U poslovnoj 2010./2011., koja je završila u kolovozu, Ikea je globalno ostvarila promet od 26 milijardi eura prema lanjskih 23,1. Otvoreno je 11 novih robnih kuća i prvi put tiskano više od 200 milijuna kataloga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
09:51 30.11.2011.

a mogla je i lepa iz lepoglave investirat u nove uredaje i njima pravit stolce. al je**ga, ona je kao mi dobro znamo prije ikeje propala. sad ce nam oni morati pokazati kako se to radi, a mi cemo njima bacat svoje novce u njihovo gladno grlo.