tjeraju investitore

Ergović radnicima nudio 1000 kn da ne prosvjeduju

Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
Ergović radnicima nudio 1000 kn da ne prosvjeduju
17.04.2012.
u 21:30
Ništa čudno ne bi bilo da radnicima tjedan dana prije prosvjeda u Zagrebu nije rekao da je kraj i da tvrtka ide u stečaj
Pogledaj originalni članak

Da je vlasnik Nexe grupe Ivan Ergović 1. travnja ponudio radnicima posrnulog koprivničkog Bilokalnika Drva po 1000 kuna da odustanu od prosvjeda koji je dan kasnije ipak održan u Zagrebu ispred zgrade HUP-a, čiji je on predsjednik, nije novost, ali jest da je otkazivanje tražio jer se \"time čini šteta i stvara opasnost od eventualnog nepronalaženja rješenja za tvrtku i pokretanje proizvodnje\".

Neodrživost poslovanja

Također, u dokumentu koji posjeduje Večernji list, a preko sindikata je upućen radnicima, naveo je i da bi tim prosvjedom mogli odvratiti potencijalne partnere s kojima je, kako kaže, svakodnevno u kontaktu. Ništa tu previše čudnoga ne bi bilo da samo tjedan dana prije toga Ergović nije oko 140 radnika osobno u Koprivnici priopćio da je menadžment Bilokalnika Drva donio odluku o podnošenju prijedloga za pokretanje stečajnog postupka nad tvrtkom zbog \"neodrživosti daljnjeg poslovanja u aktualnim tržišnim okolnostima\".

– Pitanje svih pitanja je zašto Ergović govori da traži investitore, a želi stečaj. Sramotno je da glumi velikog poslodavca, socijalno osjetljivog, a zapravo je posegnuo za elegantnim izbjegavanjem isplate zaostalih plaća i doprinosa te će to prepustiti državi – oštar je Franjo Veble iz SSSH.

Sam sebi skočio u usta

Ergović je u priopćenju ustvrdio da ponuda radnicima uoči Uskrsa nema nikakve veze s prosvjedom, ali i istaknuo da novac nije isplatio jer sindikati nisu preispitali odluku o prosvjedu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OS
osica
23:33 17.04.2012.

firme predsjednika HUP - u problemima , firme ministra gospodarstva u problemima ....., ali vi radinici \"nemate problema - jer ste lijeni , nesposobni i nećete raditi bez plaće\" - sramite se u što ste \"uvalili sposobne menadžere i čelne ljude našeg gospodarstva\"