17 dana za plan

Država ponovno ulazi u najveću hrvatsku tekstilnu kompaniju

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Država ponovno ulazi u najveću hrvatsku tekstilnu kompaniju
16.01.2013.
u 11:49
Krajem studenog varaždinska tvrtka dugovala je 635,6 milijuna kn, no iako je teoretski moguće da završi u stečaju, povjerenik tvrdi da se to ne očekuje
Pogledaj originalni članak

Varaždinski Varteks – najveća hrvatska tekstilna kompanija sa stoljetnom tradicijom i ozbiljnim financijskim nedaćama - uspjela je 7. siječnja završiti postupak pripajanja svoje tri tvrtke, te je sad, po svemu sudeći, na dobrom putu da početkom veljače uđe u predstečajnu nagodbu, piše Poslovni dnevnik.

List neslužbeno doznaje i da je otvorena mogućnost da država opet uđe u Varteks i za svoja potraživanja dobije paket do 25 posto dionica.

Uvjet za pokretanje predstečajne nagodbe jest da Uprava Varteksa dostavi dokumentaciju i da to Fina odobri, potvrdio je listu Antun Mišanović, povjerenik predstečajne nagodbe Varteksa. Njega je Fina prošlog tjedna postavila kao "prijelazno rješenje" kako bi kupila vrijeme za postizanje dogovora s nekoliko ključnih vjerovnika.

Tko je Mišanović i koji su njegovi zadaci, saznajte ovdje: Država ponovno ulazi u Varteks i uzima 25 posto

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar bambam
bambam
12:44 16.01.2013.

A da jednom jednostavno ne smjene nesposobnu Upravu? Ovako ce se sada otvarati sampanjci, a mi cemo dobiti jos jednu firmu na jaslama poreznih obveznika.