Novi problemi

Dosta im je! Piloti Croatia Airlinesa idu u štrajk

Foto: Croatia Airlines
Dosta im je! Piloti Croatia Airlinesa idu u štrajk
12.04.2013.
u 10:22
Problemi nacionalnog avioprijevoznika – piloti odbili novi kolektivni ugovor i odlučili se na štrajk
Pogledaj originalni članak

Na izvanrednoj skupštini Hrvatskog sindikata prometnih pilota, održanoj u Zagrebu, piloti nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa odlučili su odbiti ponudu uprave za novi kolektivni ugovor te kreću u štrajk. Sindikat okuplja 95 posto pilota Croatia Airlinesa.

– Iz godine u godinu od pilota se traži više rada za manje primanja, a sve u svrhu postizanja održivosti kompanije. Nakon desetljeća odricanja, piloti Croatia Airlinesa najjeftinija su radna snaga u avioindustriji. Dosegli smo apsolutni minimum ispod kojega više ne možemo ići – naglasili su iz sindikata.

U ponuđenom planu uprave, naglašavaju, vide samo produžavanje agonije, ne i rješenje za izlazak iz krize.

Osim neprihvatljivo niskih financijskih uvjeta, zamjera se i pokušaj izbacivanja godišnjih odmora ljeti, smanjenja broja slobodnih dana i skraćenja perioda odmora, što je čista diskriminacija, smatra odvjetnik sindikata.

Datum štrajka još nije definiran i ovisi o reakcijama uprave na ovu odluku.

>>Croatia Airlines pred propašću. U minusu 370 milijuna kuna!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.