bez gužvi

Domovnicu, rodni i vjenčani list od države ćemo dobivati e-mailom

Foto: Kristina Stedul Fabac/Vecernji list
Domovnicu, rodni i vjenčani list od države ćemo dobivati e-mailom
22.03.2013.
u 13:37
Svaki će Zagrepčanin uskoro dobiti državni e-mail sandučić preko kojeg će moći komunicirati s državom.
Pogledaj originalni članak

Svaki će Zagrepčanin uskoro dobiti državni e-mail sandučić preko kojeg će moći komunicirati s državom, dobiti domovnicu, rodni list, vjenčani list i druge dokumente po koje su do sad morali obilaziti šaltere državnih službi, piše Poslovni dnevnik.

Od iduće godine zaživjet će 20 godina star plan po kojem građani više neće trebati nositi potvrde o prebivalištu, rodne listove, vjenčane listove i slične dokumente od jednog državnog šaltera do drugog izjavio je konferenciji Telecom Arena pomoćnik ministra Uprave za eHrvatsku Darko Parić.

On je istaknuo da su uspjeli otkloniti glavni problem, a to su interesi feuda unutar državne uprave i javnog sektora koji su kočili sustav. Pojašnjava da na projektu zajednički radi niz ministarstava, razne agencije te dvije državne tvrtke APIS IT i Fina.

 \"Do jeseni ćemo staviti u pogon sustav koji će raditi na principu e-bankarstva i e-maila, odnosno svakom će korisniku ponuditi unificirani elektronički poštanski sandučić preko kojeg će građani komunicirati s državom, a od 1. siječnja iduće godine taj bi sustav trebao ići u produkciju\", kaže Parić. Kako će nova komunikacija s državom točno izgledati doznajte ovdje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

WE
Wyatt Earp
14:45 22.03.2013.

Ajd konacno nesto pametno.

DM
dm5992
15:42 23.03.2013.

lijepo da se tako nesto dogadja... napredak u svakom slucaju... sve pohvale

PA
palma123
15:05 24.03.2013.

Konačno!!