Jedino on znao lozinku

Direktor iznenada umro, vlasnici kriptovaluta ne mogu do 180 milijuna dolara

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Direktor iznenada umro, vlasnici kriptovaluta ne mogu do 180 milijuna dolara
05.02.2019.
u 07:58
Posebno će na udaru hakera biti 'vrući' elektronski novčanici.
Pogledaj originalni članak

Gerald Cotten (30), direktor QuadrigaCX-a, najveće kanadske tvrtke za trgovanje kriptovalutama iznenada je umro od posljedica Chronove bolesti početkom prosinca prošle godine kad je bio na putu u Indiji gdje je trebao otvoriti sirotište za potrebitu djecu.

Njegova smrt izazvala je neslućene probleme brojnim klijentima Quadrige budući da je jedino on imao lozinku za pristup sredstvima klijenata u vrijednosti 180 milijuna dolara.

Njegova supruga, Jennifer Robertson, podnijela je zahtjev za zaštitu vjerovnika, rekavši da tvrtka ne može pristupiti pohranjenim i kako postoji vjerojatnost da će dio njih biti izgubljen. Posebno će na udaru hakera biti 'vrući' elektronski novčanici.

Kanadska Kraljevska trgovačka banka već je zamrznula sredstva Quadrige u vrijednosti 28 milijuna dolara s obrazloženjem kako nije mogla identificirati stvarne vlasnike.

Video - Dječak uništio novac

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

NI
nisamguzonjinsin
09:18 05.02.2019.

Koje budale !

Avatar PapillonLionne
PapillonLionne
09:49 05.02.2019.

Kako li je samo prigodno umro u Indiji.