Luka Gruž

DICPI: Raskid predugovora je nezakonit, pokrenut ćemo arbitražu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
29.07.2016.
u 22:45
Tvrtka Dubrovnik International Cruise Port Investment smatra da je problem moguće riješiti dogovorom
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Dubrovnik International Cruise Port Investment (DICPI) poslao je žalbu na odluku Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik o raskidu predugovora o koncesiji za putnički terminal u luci Gruž. U DICPI-ju navode da su tom žalbom informirali Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture o nezakonitim aktivnostima Lučke uprave Dubrovnik.

Stoga su zatražili od Ministarstva da odbaci, kako tvrde, tu nezakonitu odluku. U slučaju da odluka ipak ne bude odbačena, prijete da će biti prisiljeni početi arbitražni proces predviđen predugovorom.

U DICPI-ju smatraju da je moguće riješiti nastalu situaciju sporazumnim dogovorom te su pozvali Lučku upravu Dubrovnik na sastanak. No tvrde da do jučer nisu dobili nikakav odgovor.

– S obzirom na to da je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik prema odluci o davanju koncesije jasno ovlašten za pregovore i donošenje odluka o koncesiji, Upravno vijeće ne može donositi odluke bez njegova prijedloga – tvrde u DICPI-ju.

No kako doznajemo, iz Lučke uprave Dubrovnik ipak su im odgovorili da oni ostaju pri svom prijašnjem stavu o raskidu predugovora. 

>> DICPI Dubrovčanima: Ne možete raskinuti ugovor za Gruž

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.