odluka cerp-a

Darovali dionice RIZ-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Darovali dionice RIZ-a
13.05.2014.
u 21:02
Osim što se radnici RIZ-a spore s državom zbog vlasništva nad dionicama, Banjac tvrdi i da država pokušava umanjiti svoje financijske obveze prema braniteljima obmanjujući ih da dionice vrijede puno više
Pogledaj originalni članak

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) ustupio je bez naknade nekolicini vojnih invalida dionice RIZ Odašiljača, Belja i Hotela Cavtat, zbog čega je Udruga branitelja RIZ Odašiljača najavila novi prosvjed na Markovu trgu, ali i moguću kaznenu prijavu protiv ravnatelja CERP-a Milana Dejanovića i predstojnika DUUDI-ja Mladena Pejnovića.

Branislav Banjac, predsjednik RIZ-ove Udruge branitelja, ističe da je tvrtka RIZ jednostranom odlukom CERP-a izgubila 1010 dionica nominalne vrijednosti 373.700 kuna. Osim što se radnici RIZ-a spore s državom zbog vlasništva nad dionicama, Banjac tvrdi i da država pokušava umanjiti svoje financijske obveze prema braniteljima obmanjujući ih da dionice vrijede puno više. Tržišna im je vrijednost, kaže, deset do 20 puta manja od nominalne, a mogu ih prodati samo na tržištu.

>>Članovi NO-a RIZ Odašiljača dali ostavke

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.