Akvizicije

Danas se razmatraju ponude za 36 posto dionica Mercatora

Foto: Pixsell
Danas se razmatraju ponude za 36 posto dionica Mercatora
09.02.2010.
u 07:28
Banke koje su ponudile na prodaju 36 posto dionica najvećeg slovenskog maloprodajnog lanca danas bi trebale razmotriti neobvezujuće ponude za dionice koje su donedavno pripadale mariborskom Infond Holdingu i koparskom Istrabenzu. Prodajni postupak trebao bi biti zaključen najkasnije u lipnju.
Pogledaj originalni članak

Banke, koje su na prodaju ponudile 36 posto dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercatora danas bi trebale razmotriti neobvezujuće ponude za dionice koje su donedavno pripadale mariborskom Infond Holdingu i koparskom Istrabenzu. Prodajni postupak trebao bi biti zaključen najkasnije u lipnju.

- Ponude će stići u zadnji čas, nitko ih ne neće slati ranije - kazao je za slovenski list Dnevnik Uroš Marter, direktor tvrtke Arkas, koja u ime Banke Koper, Unicredita, Gorenjske banke, Nove Kreditne banke Maribor, Abanke i Hypo banke posreduje pri prodaji 21 posto dionica. Nova ljubljanska banka i Banka Celje, koje drže preostalih 15 posto dionica, formalno nisu dio konzorcija, ali koordinariju prodajne aktivnosti s Arkasom.

Kao što smo već pisali, zanimanje za Mercator je veliko. Na nedavnom sastanku predstavnika kompanije bilo je 19 potencijalnih kupaca. Za ulazak u najveći slovenski maloprodajni lanac zainteresiran je i koncern Agrokor Ivice Todorića, ali i desetak  investicijskih fondova koji zajedno upravljaju s više od 120 milijardi eura. 

Spekuliralo se kako je Agrokor zainteresiran za ulazak u Mercator zajedno s rovinjskim Adrisom, no u Agrokoru su to demantirali tvrdnjama kako bi u maloprodajni lanac ušli samostalno. Ulaskom Agrokora u Mercator u Hrvatskoj bi se nastavila dalja konsolidacija i preslagivanje maloprodajnog tržišta. Nedavno je baš Mercator preuzeo i hrvatski maloprodajni lanac Getro.

Mercator grupa lani je ostvarila 2,7 milijardi eura prihoda, približno isto kao i godinu ranije. Krajem 2009. imala je više od 21 tisuću zaposlenih.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BO
bomba
08:47 09.02.2010.

Mercator grupa lani je ostvarila 2,7 milijarda eura prihoda, približno isto kao i godinu ranije. Krajem 2009. imala je više od 21 tisuću zaposlenih meni je to sumnjivo, ako ih dobro ide što prodaju dionice u vrijeme kad na tržištu ne mogu dobiti dobru ponudu.

QU
quote
08:56 09.02.2010.

opet nesto za hrvatski ego