kongresni turizam

Cvjetaju poslovni sastanci i kongresi – porasli za 20 %

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Cvjetaju poslovni sastanci i kongresi – porasli za 20 %
24.08.2013.
u 20:32
Čak 67,2% poslovnih skupova organizirale su korporacije i tvrtke, a 32,8% poslovnih skupova organizirale su udruge i institucije.
Pogledaj originalni članak

Porastao je broj poslovnih skupova i kongresa za 19,6% u RH u razdoblju od travnja do lipnja 2013. u odnosu na isto razdoblje lani, pokazali su najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. 

Ukupan broj sudionika na poslovnim skupovima veći je za 15,9%. Čak 67,2% poslovnih skupova organizirale su korporacije i tvrtke, a 32,8% poslovnih skupova organizirale su udruge i institucije. Kada se gleda struktura poslovnih skupova, na poslovne sastanke otpada njih 50,7%, a na kongrese 42,6%. 

Također, podaci DZS-a govore da, kada je riječ o sudionicima tih skupova, njih 73% otpada na nacionalne, a 27% na međunarodne.

>>Turizam svake godine izgubi sto milijuna eura prometa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.