DIONICE

Croatia osiguranje, Adris i mirovinski fondovi ušli u Uljanik

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Croatia osiguranje, Adris i mirovinski fondovi ušli u Uljanik
23.11.2012.
u 20:54
Nagađalo se da Adris ulaskom u Uljanik želi lakše do Croatia osiguranja. U Adrisu potvrđuju interes, no i da neće dati 'ludu ponudu'
Pogledaj originalni članak

Petak je bio zadnji dan za upis novih dionica Uljanika, no osim interesa koji su javno objavili Adris, Croatia osiguranje i Tankerska plovidba, nije poznato tko su još novi dioničari pulskog brodogradilišta. Kako doznajemo, do kraja termina za upis, nove dionice upisali su i mirovinski fondovi, no ne zna se u kojem iznosu, kao što to zasad nije poznato ni za ostale ulagače. Pulsko brodogradilište predviđa povećanje kapitala sa sadašnjih 201,26 milijuna kuna do iznosa od 301,89 milijuna, a najviše do 503,15 milijuna kuna, ovisno o interesu.

Nakon upisa novog kapitala i novih dioničara, sazvat će se Skupština i izabrati novi Nadzorni odbor koji bi, prema planu Vlade od sredine godine, trebao i odlučiti hoće li takav novčano osnaženi Uljanik preuzeti riječko brodogradilište 3. maj. Već je sigurno da će se takav scenarij dogoditi, te da će isto tako u završnoj fazi preuzimanju 3. maja uključiti i tri fonda za gospodarsku suradnju – Questus, Prosperus i Nexus, koji su to potvrdili. Adris je već prvi dan upisa novog kapitala obavijestio da ulazi u Uljanik, a već tada se nagađalo kako je riječ o dogovoru s Vladom koja bi mu na taj način omogućila lakši ulaz u Croatia osiguranje za koji su već ranije pokazali interes. Interes ne opovrgavaju ni sada, kaže direktor korporativnih komunikacija Adrisa Predrag Grubić.

– Kao hrvatska tvrtka, očekujemo da ćemo u privatizaciji Croatia osiguranja imati jednake šanse u natjecanju s globalnim kompanijama. Pri donošenju konačne odluke rukovodit ćemo se jedino ekonomskim razlozima i poslovnom održivosti. Adris grupa je ozbiljan investitor i zato nećemo, kako se nagađa, dati nikakvu 'ludu ponudu', rekao nam je Grubić.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
21:24 23.11.2012.

ajde već jednom, nema posal niti uljanik plaća