PROMO

Član Uprave JANAF-a posjetio TAL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Član Uprave JANAF-a posjetio TAL
04.07.2022.
u 15:48
Pogledaj originalni članak

Član Uprave JANAF-a Vladislav Veselica sa suradnicima posjetio je danas, 4. srpnja 2022. godine sjedište TAL-a (Transalpine pipeline) u Trstu.

Izaslanstvo JANAF-a d.d. primio je generalni direktora TAL-a Alessio Lilli koji se tijekom sastanka osvrnuo na tehničke mogućnosti tog naftovodnog sustava kojim se godišnje transportira 45 milijuna tona sirove nafte prema rafinerijama u Austriji, Njemačkoj i Češkoj.

Na sastanku je dogovoreno daljnje unapređenje tehničke suradnje i razmjena iskustava između JANAF-a i TAL-a, a sve u cilju sigurnosti opskrbe zemalja članica EU-a.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr