Nova suradnja

CircuitMess Alberta Gajšaka surađuje s Walmartom

CircuitMess Alberta Gajšaka surađuje s Walmartom
25.11.2022.
u 16:33
Walmart je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svijetu, a Chatter 2.0, sastavljivi komunikacijski uređaj Gajšakova CircuitMessa, prodavat će se u njihovoj podružnici Sam's Club čija je narudžba vrijedna 1,3 milijuna dolara
Pogledaj originalni članak

Albert Gajšak, naš mladi poduzetnik u STEM području, bilježi novi uspjeh sa svojom tvrtkom CircuitMess. Nakon što je lani ostvarena suradnja s WarnerBrosom u sklopu koje se proizvodi model Batmobilea, sada se surađuje sa Sam's Clubom koji je podružnica američkog Walmarta. A Sam's Club podružnica je Walmarta, prodajni lanac kojem se pristupa samo uz članstvo a ne zahtijeva posebno uređen prostor već se isti obavlja u namjenskoj hali, često odmah uz dućan trgovačkog lanca kojemu prostor pripada. Riječ je o modelu koji će jako lako dati odgovor na pitanje ima li neki proizvod prodajnog potencijala ili ne. U CircuitMessu vjeruju da takav potencijal imaju te se vesele novom izazovu u Americi. U tu svrhu otvorili su i tvrtku.

- Da, dakle otvorili smo tvrtku u Delawareu iz različitih razloga, suradnja s Walmartom je bila jedna od motivatora za ovu odluku. Svake godine nam otprilike pola prihoda dođe od kupaca iz SAD-a pa je to bio logičan potez kako bismo pojačali prisustvo na tom tržištu. U tvoj tvrtki trenutno nema zaposlenih već je to samo entitet koji nam omogućava da lakše radimo stvari poput uvoza robe u SAD ili izdavanje faktura. Jedna bitna stvar nam je npr. bila dobivanje police osiguranja za suradnju s Walmartom - tu nas nitko nije htio osigurati dok smo imali hrvatsku tvrtku pa smo osiguranje sklopili na američku, kaže nam Albert Gajšak. U Sam's Clubu prepoznali su proizvod u novom proizvodu CircuitMessa, Chatteru 2.0, sastavljivog komunikacijskog uređaja, kojega su naručili 17.670 primjeraka u vrijednosti od 1,3 milijuna dolara.

 


 

Cole Powell, predstavnik Sam's Cluba, rekao je u izjavi za priopćenje o ovoj suradnji kako se pri odabiru asortimana uvijek vode time da pronađu one artikle koji su inovativni i nude iznimnu vrijednost za kupce.

- Vrijednost ovog proizvoda je u tome što djeci pomaže da urone u svijet STEM-a i telekomunikacija te nauče vrijedne vještine koje će im pomoći da se pripreme za poslove budućnosti, rekao je Powell. Ako sve prođe dobro, vidjet ćemo i još CircuitMessovih proizvoda u američkim dućanima.

 

 

- Ovo je trenutno "test order" u kojem su oni stavili 30 komada proizvoda u 589 dućana. Ako prodajni rezultati budu dobri, plan je da ostatak proizvoda iz našeg asortimana stavimo u Walmart, kaže Gajšak. CircuitMess Chatter 2.0 do 31. Prosinca ove godine prodavati ekskluzivno u 589 prodavaonica Walmartovog Sam’s Cluba u SAD-u po cijeni od 99,98 američkih dolara.

 

- Činjenica da je Walmart odabrao naš proizvod je indikator da radimo super proizvode i da se razvijamo u dobrom smjeru, navodi Mihael Gelo, prodajni predstavnik CircuitMessa koji je uz Gajšaka upravljao ovom suradnjom. Gelo također ističe kako će njihov tim u narednom periodu postavljati temelje za buduće projekte s Walmartom, ali i drugim velikim brendovima.

- Plan je širiti se dalje po cijelom svijetu, pa tako i u Americi. Za sada se većina stvari odvija u Hrvatskoj i mislim da ćemo ovdje ostaviti stvari poput proizvodnje i razvoja dugoročno. U SAD-u ćemo u nekoj fazi vjerojatno zapošljavati ljude koji će na pomagati prodavati više, ali za sada je prerano za reći, rekao nam je Albert Gajšak.
 


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.