Nekretnine

Cijena zemljišta najviše pala u Zagrebu, za 8%, na 198 eura po m2

Cijena zemljišta najviše pala u Zagrebu, za 8%, na 198 eura po m2
10.01.2011.
u 16:09
Prema podacima portala Crozilla.com, na mjesečnoj su razini cijene pale čak 4,3 posto, a u usporedbi s prosincom 2009. godine cijene su pale čak 10 posto
Pogledaj originalni članak

Prosječne su se cijene građevinskih zemljišta i u prosincu nastavile kretati silaznom putanjom. Prema podacima portala Crozilla.com, na mjesečnoj su razini cijene pale čak 4,3 posto, a u usporedbi s prosincom 2009. godine cijene su pale čak 10 posto. Prosinac je donio velike razlike u cijeni i u odnosu na mjesec ranije. Najveći pad cijena građevinskih zemljišta, od čak 8 posto, u prosincu je zabilježen na području Zagreba i Zagrebačke županije. Cijene su se zagrebačkih zemljišta spustile na 198 eura po četvornom metru, a na području Zagrebačke županije na 75 eura.

Cijene građevinskih zemljišta Splitsko-dalmatinske županije pale su 4,7 posto, pa je njihova cijena u prosincu iznosila 174 eura po četvornom metru. Blagi pad cijena na mjesečnoj razini bilježi Zadarska županija - cijene tamošnjih zemljišta u prosincu su pale za 1,02 posto, a prosječna oglašavana cijena iznosila je 125 eura, što je tek euro po metru kvadratnom manje nego u mjesecu koji je prethodio. Prema podacima portala Crozilla.com, cijene istarskih zemljišta ostale su jednake kao u studenome, 86 eura po metru kvadratnom. Rast cijena građevinskih zemljišta u prosincu je doživjela samo jedna županija: Primorsko-goranska. Tamošnje su cijene građevinskih zemljišta porasle na 116 eura po četvornom metru, što u odnosu na prethodni mjesec označava porast cijena od 1,4 posto.

Cijene kuća na području Lijepe Naše u prosincu 2010. niže su 2 posto u odnosu na studeni, a u usporedbi s prosincom 2009. godine cijene su niže čak 7 posto. U posljednjem mjesecu 2010. godine pad cijena kuća od 4 posto bilježe gradovi Zadar i Osijek, dok je u Puli zabilježen pad od 3,6 posto. Rijeka i Dubrovnik zadržali su identične cijene kao prethodnog mjeseca, dok su cijene kuća u gradu Zagrebu porasle 0,8 posto u odnosu na studeni.

Domaći posjetitelji portala Crozilla.com najviše interesa pokazuju za kuće i građevinska zemljišta na području grada Zagreba te Zagrebačke županije, zatim za ona na području Splitsko-dalmatinske županije. Potražnja za građevinskim zemljištima velika je i na području Zadarske županije, a za kućama na području Primorsko-goranske županije. Stranci, od kojih su najbrojniji oni iz Njemačke, Švicarske i BiH, na portalu Crozilla.com fokusirali su se tijekom 2010. na zemljišta i kuće na Jadranu, preciznije na one na području Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

EU
EUfan
18:29 10.01.2011.

Jedino u Poreznoj upravi nisu u toku. Kakvo padanje cijena! Ti idioti još uvijek drapaju kao da se trguje po ne znam kakvim cijenama.

XP
xPhoto
19:41 10.01.2011.

Ovo su laži ili analiza se radi prema oglašenim cijenama što nema veze sa kupoprodajnom. U VŽ gdje su se zemljišta na vrhu nekretninskog balona pradavala po nekih 100€/m2, danas idu i po duplo manje, osobno znam za prodaju zemljišta (1500m2) sa starom kućom (+ priključci) za 76000€ odnosno malo manje od 51€ po kvadratu zemljišta, ako uzmemo da kuća i priključci ništa nevrijede. Lokacija nekih 600-700 metara od ruba sam stare jezgre Varaždina. Istina je da još ima nadobudnih koji stavljaju oglase sa 100€/m2 zemljišta, ali ti oglasi već stoje odnosno vrte se 1 godinu ili neki i više. Isto tako znam prodaje kuće gdje je cijena koja je prvo bila oglašena 90000€ nakraju prodana za 55000€. Oglasi su najobičnije bacanje prašine u oći, raspitajte se malo i cijenkajte se vidjeti će te koliko cijene mogu ići dolje.

PP
Pink Panter
18:22 10.01.2011.

Kojeg li epohalnog otkrića! Pa to je osnovno pravilo od pamtivijeka i svugdje u svijetu: kad je kriza, cijene nekretnina padaju. Jer zemlja i kuće se ne mogu - jesti.