"Sjela" uplata

Češki investitor DD Acquisition postao novi većinski vlasnik Đure Đakovića

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod: Održana skupština grupacije Đuro Đaković
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod: Održana skupština grupacije Đuro Đaković
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Zoran Milanović posjetio je tvrtku “Đuro Đaković Grupa“, održao je sastanak s Upravom te obišao proizvodni pogon tvrtke
30.09.2022.
u 16:44
Tvrtka DD Acquisition uplatila je na račun slavonskobrodske grupacije obećanih 100 milijuna kuna i time postala vlasnik većinskog paketa dionica u kompaniji, a potvrđeno je i ulaganje 133 milijuna kuna u nematerijalnoj imovini
Pogledaj originalni članak

Đuro Đaković napokon je dobio novog većinskog vlasnika. Tvrtka DD Acquisition uplatila je na račun slavonskobrodske grupacije obećanih 100 milijuna kuna i time postala vlasnik većinskog paketa dionica u kompaniji, a potvrđeno je i ulaganje 133 milijuna kuna u nematerijalnoj imovini. Tako je završen postupak prodaje Đure Đakovića češkom investitoru. Ulazak strateškog partnera dio je programa restrukturiranja i spašavanja posrnulog metalskog diva, koji danas ima oko 800 radnika.

Podsjetimo, odluku o dokapitalizaciji i ulasku novog strateškog partnera potkraj kolovoza podržala je glavna skupština Đure Đakovića. Tvrtka DD Acquisition u vlasništvu čeških biznismena Jaroslava Strnada i Renea Matere dobila je tada rok od mjesec dana da u Đuru Đakovića unese 100 milijuna kuna u novcu, a u tom je razdoblju trebala biti završena i revizija ulaganja u nefinancijskoj imovini.

– Da bi se u sudski registar unijele odluke koje su donesene na glavnoj skupštini, praktički se moraju odraditi dvije stvari. Jedna je uplata novca na zaštićeni račun, a druga je revizija. Što se tiče radnika, s obzirom na ono što investitor planira u narednim godinama, rekao bih da će nama nedostajati ljudi – rekao je ranije predsjednik Uprave ĐĐ Grupe Hrvoje Kekez.

S obzirom da su češki ulagači ispoštovali zadane uvjete za preuzimanje, oni su postali većinski vlasnici s oko 75 posto udjela u tvrtki. Druga po veličini vlasničkog udjela od gotovo 25 posto bit će država, a malim dioničarima ostaje udio od tek 0,2 posto.
Projekt je to koji slavonskobrodskoj grupaciji daje novu, dugo očekivanu perspektivu.

Iz Đure Đakovića izvijestili su i o tužbi podignutoj od strane skupine nezadovoljnih malih dioničara koji traže pobijanje odluka skupštine. Trgovački sud u Osijeku odbio je prijedlog malih dioničara o određivanju privremene mjere zabrane upisa navedenih odluka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.