SPOR S HRT-OM

Čakovčanin zbog 5,66 kuna mora platiti više od 800 kuna sudskih troškova

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Čakovčanin zbog 5,66 kuna mora platiti više od 800 kuna sudskih troškova
11.11.2019.
u 10:17
Iako je S.B. platio zaostatak prije primitka prijedloga za ovrhu nije platio i 5,66 kuna "na ime zakonskih zateznih kamata te nastale troškove ovršnog i parničnog postupka" zbog čega je sud donio novu odluku
Pogledaj originalni članak

Općinski sud u Čakovcu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj je Čakovčanin S.B. dužan HRT-u platiti 5,66 kuna, a uz to mora podmiriti sudske troškove koji iznose više od 800 kuna.

Sredinom prosinca prošle godine HRT je pokrenuo ovrhu nad Čakovčaninom kako bi namirio dugovanje za tri mjeseca pretplate. Iznos tražbine iznosio je 240 kuna, a zahtjevali su i kamate na taj iznos. Iako je S.B. platio zaostatak prije primitka prijedloga za ovrhu, 244,19 kuna za glavnicu i dio zakonskih kamata, on nije platio i 5,66 kuna "na ime zakonskih zateznih kamata te nastale troškove ovršnog i parničnog postupka", prenosi eMedjimurje.

Sud je stoga donio odluku kojom S.B. mora platiti i tih 5,66 kuna kamate, ali s obzirom da je stranka koja je izgubila u sporu i sudske troškove koji u ovom slučaju iznose 837,50 kuna.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar marela
marela
10:47 11.11.2019.

Ovdje je svaki komentar suvišan. Dno dna smo

BF
bf2
20:05 06.12.2019.

hrt je leglo uhljeba, sa u najboljem slučaju osrednjim programom,ali zato visokom pretplatom...