najduži most

Brodosplitov prvi posao pod vodstvom Debeljaka za 6 mil. kuna

Foto: DIV
Brodosplitov prvi posao pod vodstvom Debeljaka za 6 mil. kuna
22.04.2013.
u 10:18
Ukupna dužina mosta iznosi 2507 metara, a gradi se na paneuropskom cestovnom koridoru Vc kojim se sjever Europe preko Budimpešte, Osijeka i Sarajeva povezuje s Jadranom.
Pogledaj originalni članak

Brodosplit je pod novim vodstvom potpisao prvi ugovor, i to za izgradnju komponenti mosta preko Drave u Osijeku. Investitor su Hrvatske autoceste, a naručitelj ovoga dijela posla, vrijednog oko 6 milijuna kuna, je Zagreb-Montaža Vikom.

- Brodosplit može ponuditi, projektirati i izgraditi sve tipove specijalnih konstrukcija za potrebe naručitelja, a Zagreb-Montaža Vikom ih montirati na sva europska tržišta. Ovo je tek početak jedne nove, kvalitetne suradnje između Brodosplita i Zagreb-Montaže Vikom, koja će se, siguran sam nastaviti i nakon izgradnje mosta - naglasio je Tomislav Debeljek, predsjednik Uprave Brodospli-Brodogradilišta d.o.o.

U Brodosplit su već stigle prve komponente materijala za izgradnju centralne kutije, čeličnoga „srca“ mosta koje se proteže u duljini 400 metara, širini 27,9 metara, s težinom od 1340 tona. Škver će od ranije izrađenih podsklopova izraditi 35 segmenata glavnog nosača težine od 36 do 46 tona, obojiti ih zaštitnim primerom i isporučiti izravno na gradilište. Rok isporuke zadnjeg segmenta je 1.04.2014.

Iz Brodosplita ističu kako su tzv. moždanici, posebni vijci velikih dimenzija ugrađeni u centralnu kutiju za most Drava, proizvedeni u DIV-u.

Ukupna dužina mosta iznosi 2507 metara, a gradi se na paneuropskom cestovnom koridoru 5C kojim se sjever Europe preko Budimpešte, Osijeka i Sarajeva povezuje s Jadranom.

Brodosplit se natječe I za gradnju komponenti za most preko Save koji će se graditi u sklopu izgradnje koridora. Riječ je o znatno većem obimu i vrijednosti posla.

>>Debeljak dao oglas u kojem traži 21 direktora

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.