TRŽIŠTE KRIPTOVALUTA

Bitcoinu vrijednost jučer pala 6,5%, a Ethereumu 8%

Bitcoinu vrijednost jučer pala 6,5%, a Ethereumu 8%
Foto: Valentina Wiesner Mijić
None
Autor
Valentina Weisner Mijić
12.07.2017.
u 08:16
Pojačana je prodaja izazvala pad Bitcoina. U žiži je sukob zagovornika i oponenata povećanja volumena i brzine transakcija
Pogledaj originalni članak

Virtualne valute Ethereum (ili Ether) i Bitcoin imale su jučer loš dan: na azijskim tržištima gdje se i inače njima naviše trguje, Ethereum je na vrijednosti izgubio osam posto i pao ispod 200 dolara prvi put od svibnja, dok je Bitcoin na gubitku 6,5 posto, prenosi Business Insider.

Cijena Bitcoina, koji je prije mjesec dana dosegnuo rekordnih 3000 dolara, a jučer je pao na 2368, klima se najviše zbog rasprava koje “developeri” i investitori vode o njegovoj budućnosti: jedna struja zalaže se da najjača kriptovaluta zadrži trenutačne karakteristike te ima sličnu funkciju kakvu ima zlato, dok oponenti žele rapidno povećati volumen i brzinu transakcija sa sadašnjeg maksimuma od sedam u sekundi. U tom bi slučaju poprimio karakteristike visokolikvidne valute kao što je američki dolar. S obzirom da je u prometu ograničena količina Bitcoina, vrijednost mu je ove godine vrtoglavo rasla.

Prijašnji pokušaji postizanja kompromisa već su propadali i ponovo se pojavila mogućnost “rascjepa” valute, a konačna odluka mogla bi se znati 21. srpnja kad će biti predstavljena nova platforma koja bi ubrzala transakcije. Vrijednost Bitcoina je jučer pala jer je porastao broj onih koji su ga prodavali.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.