napuštaju poslovnice

Banke ciljanim marketingom pokušavaju zadržati tržišni udio

Foto: Reuters/PIXSELL
Banke ciljanim marketingom pokušavaju zadržati tržišni udio
08.02.2019.
u 13:12
Problem je što se korelacija između kapaciteta ulaganja u oglašavanje i zadržavanja tržišta počela smanjivati, a banke sve više investiraju u razvijanje digitalnih kanala i alata kojima bi privukli klijente
Pogledaj originalni članak

S obzirom na trendove prema kojima se sve manje bankarskog poslovanja odvija po poslovnicama, banke će tržišni udio morati zadržavati na druge načine: prema McKinseyevoj studiji pokušavaju to povećavanjem ulaganja u ciljani marketing.

Tako je JPMorgan Chase & Co, najveća američka banka po imovini, u 2018. izdatak za reklame povećala 13 posto, na 3,3 milijarde dolara. No, problem je što se korelacija između kapaciteta ulaganja u oglašavanje i zadržavanja tržišta počela smanjivati, a banke sve više investiraju u razvijanje digitalnih kanala i alata kojima bi privukli klijente te u kampanje koje populariziraju te aplikacije.

Ciljani marketing i znanje o njemu pritom su bolji adut od količine novca koja im je na raspolaganju pa se sve više eksperimentira s novim načinima oglašavanja: umjesto plaćanja oglasa u Wall Street Journalu ili na Super Bowlu, preispituju mogu li pronaći put da dobiju isti doseg za manje troška.

Istodobno je udio klijenata koji žele obavljati transakcije u poslovnicama pao s 38 posto u 2016. na 26 posto u 2018., a poslovnice su, prema McKinseyevoj studiji, i dalje kanal koji pruža priliku za osvajanje tržišta. Usto, snaga brenda usko je povezana s udjelom depozita klijenata.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.