TRŽIŠNO NATJECANJE

AZTN: Udio HT-a na nekim tržištima mogao bi prijeći 80 posto

Foto: Žarko Bašić/Poslovni dnevnik/PIXSELL
AZTN: Udio HT-a na nekim tržištima mogao bi prijeći 80 posto
04.07.2013.
u 15:16
Agencija je prijavu namjere koncentracije Hrvatskog telekoma i Optima telekoma zaprimila 28. lipnja ove godine, no smatraju kako je bilo dovoljno vremena da se namjeravana koncentrancija prijavi i znatno prije tog datuma
Pogledaj originalni članak

Iz Agencije za zaštitu tržinog natjecanja reagirali su na javno objavljenu informaciju kako je HT podnio prijavu namjere koncentracije te medijske interpretacije prema kojima Agencija svoju odluku u tom postupku treba donijeti u rokovima koje predviđa Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, u konkretnom slučaju, sredinom kolovoza 2013.

\"Agencija naglašava kako Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi nema prednost u primjeni u odnosu na Zakon o zaštiti tržišnog natjecanja. Drugim riječima, postupak predstečajne nagodbe kako predviđa taj Zakon ne može mijenjati uvjete i rokove za postupanje pri ocjeni koncentracija poduzetnika na koje Agenciju obvezuje Zakon o zaštiti tržišnog natjecanja. Ukoliko provedba postupka predstečajne nagodbe zahtijeva odobrenje ove Agencije jer se radi o preuzimanju kontrole odnosno koncentraciji tada bi, po mišljenju Agencije, to odobrenje trebalo pribaviti i prije sklapanja predstečajne nagodbe\", stoji u priopćenju AZTN-a.

Agencija je prijavu namjere koncentracije Hrvatskog telekoma i Optima telekoma zaprimila 28. lipnja ove godine, no smatraju kako je bilo dovoljno vremena da se namjeravana koncentrancija prijavi i znatno prije tog datuma.

\"Agencija, pak, na temelju podataka iz prijave i drugih saznanja kojima raspolaže, u ovom trenutku može zaključiti da ne postoje argumenti kojima se koncentracija u ovom obliku može ocijeniti dopuštenom. Naime, udio poduzetnika HT, koji već sada ima vladajući položaj na tržištima pružanja usluga u nepokretnoj mreži, provedbom ove koncentracije bi se povećao na, između 60 i 70 posto, a na pojedinim tržištima i iznad 80 posto\", stoji u priopćenju.

>> Optima telekom dužan milijardu kuna, 230.000 korisnika ide HT-u?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.