Predstavnik CEET regije

Ante Žigman izabran za člana Izvršnog odbora Međunarodne udruge nadzornika osiguranja kao predstavnik CEET regije

Foto: Hanfa
Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga
20.02.2019.
u 16:25
CEET je jedna od pet regija čija je zastupljenost ovom odlukom povećana te će od sada imati dva člana u Izvršnom odboru IAIS-a
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) Ante Žigman izabran je za člana Izvršnog odbora Međunarodne udruge nadzornika osiguranja (IAIS - International Association of Insurance Supervisors) te će biti predstavnik CEET regije (srednje i istočne Europe i Zakavkazja) u toj međunarodnoj organizaciji. „Vjerujem da će moj rad u Izvršnom odboru IAIS-a kao predstavnika CEET regije doprinijeti širenju misije i rada IAIS-a na promociji učinkovitog i globalno ujednačenog sustava nadzora u osiguranju.

U svom radu nastojat ću povećati svijest unutar organizacije o sličnostima, ali i razlikama između tržišta u regiji i to ne samo s obzirom na trenutačni stupanj razvoja, nego i u odnosu na veličinu i karakteristike tržišnih sudionika, strukturu klijenata, specifične potrebe zakonodavaca te postojeće inicijative i trendove u regiji.“ – naglasio je tim povodom A. Žigman. Izvršni odbor IAIS-a odgovoran je, između ostalog, za usvajanje načela, standarda i smjernica za nadzor osiguranja, učinkovito funkcioniranje IAIS-a i pripremu programa aktivnosti. Odluka o imenovanju A. Žigmana i još sedam novih članova Izvršnog odbora IASA-a donesena je na izvanrednoj Glavnoj skupštini IAIS-a 18. veljače, većinom glasova članica.

Time je članstvo Izvršnog odbora povećano s 24 na ukupno 32 člana. CEET je jedna od pet regija čija je zastupljenost ovom odlukom povećana te će od sada imati dva člana u Izvršnom odboru IAIS-a. Misija IAIS-a je promicanje djelotvornog i globalno dosljednog nadzora industrije osiguranja kako bi se razvila i održala fer, sigurna i stabilna tržišta osiguranja za dobrobit i zaštitu osiguranika i kao doprinos globalnoj financijskoj stabilnosti. Osnovan 1994. godine, IAIS je dobrovoljna članska organizacija nadzornika osiguranja i regulatora iz više od 200 jurisdikcija, što čini 97 posto svjetskih premija osiguranja. Riječ je o međunarodnom tijelu za utvrđivanje standarda odgovornih za razvoj i pomoć u provedbi načela, standarda i drugih popratnih materijala za nadzor sektora osiguranja.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.