POSLJEDICE KORONAVIRUSA

Američke aviokompanije traže od vlade paket pomoći vrijedan 50 milijardi dolara

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Dezinfekcija aviona Croatia Airlinesa zbog koronavirusa
Foto: GettyImages
Avion
Foto: GettyImages
Avion
17.03.2020.
u 07:06
Američka središnja banka Fed u nedjelju je poduzela hitnu mjeru i smanjila ključnu kamatnu stopu za puni postotni bod, na gotovo nula posto, s ciljem pružanja podrške gospodarstvu zbog posljedica krize izazvane koronavirusom.
Pogledaj originalni članak

Američke aviokompanije, koje su teško pogođene pandemijom koronavirusa, zatražile su od vlade paket pomoći vrijedan 50 milijardi dolara, koji bi uključivao zajmove, porezne i druge olakšice.

 "Američki avioprijevoznici trebaju hitnu pomoć jer sadašnje stanje nije održivo, a krizi se ne vidi kraj", priopćila je "Airlines for America", udruga koja predstavlja američke aviokompanije.

 Američka središnja banka Fed u nedjelju je poduzela hitnu mjeru i smanjila ključnu kamatnu stopu za puni postotni bod, na gotovo nula posto, s ciljem pružanja podrške gospodarstvu zbog posljedica krize izazvane koronavirusom. Dva dana ranije američki ministar financija Steven Mnuchin rekao je da će administracija pomoći ponajprije malim i srednjim poduzećima koja su najosjetljivija zbog snažnog usporavanja gospodarstva.

Video: Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

Tema: Koronavirus

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar tomas_R
tomas_R
10:58 17.03.2020.

eto cemu vam sluzi vas corona virus da ubrzava kolaps ovog ekonomskom sistemu , koji je vec na izvapaju.