preuzimanja

Albert Faggian novi je vlasnik Novog lista

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Albert Faggian novi je vlasnik Novog lista
22.11.2011.
u 16:17
Pulski poduzetnik jedini je predao ponudu za kupnju većinskog udjela u riječkom dnevnom listu vrijednu 86 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Andre Alberta Faggiana predala je jedinu ponudu za kupnju većinskog paketa od 80,32 posto dionica riječkog Novog lista tešku 86,012.000 kuna.

Prodaja većinskog udjela u tim riječkim novinama počela je nedavno nakon što je Zagrebačka banka kao vjerovnik Diokija aktivirala taj udjel kao založno pravo. Kako je objavio Intercapital, investicijska kuća koja vodi postupak, ponuda udovoljava uvjetima prodaje te će ponuđač biti pozvan na uplatu preostalog novčanog iznosa. Rok je za uplatu oko 77,5 milijuna kuna do četvrtka, do kraja dana.

Pulski poduzetnik Albert Faggian vlasnik je nekoliko manjih tvrtki, Andre i Intus, preko kojih kontrolira poslovanje trgovačkih kuća Puljanka i Istra te dnevnih novina Glas Istre. Puljanka je pak vlasnik tvrtke Istra, a ona je vlasnik tvrtke Glas Istre novine i Glas Istre trgovina.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar bereza
bereza
17:58 22.11.2011.

Danas slušam razgovor sa sindikalnim zastupnikom zaposlenika \"Novog lista\". On kaže da je \"Glas Istre\" dužan \"Novom listu\" određeni iznos. Ako je to točno, kako je moguće da dužnik uopće smije doći u situaciju da dobije vlasništvo nad svojim vjerovnikom? Ovo su i dalje teške muljaže! Nekome, zna se, odgovara da se novinarima \"Novog lista\" začepe usta i da ih se rastjera, kao što je učinjeno u \"Glasu Istre\" pod istim ovim \"poduzetnikom\".

AA
Arwen Aragorn
20:44 22.11.2011.

Nije vrijeme da se Novom Listu začepe usta, već da se konačno otčepe! Novi List taji apsolutno sve muljaže, koje se u Rijeci već duže vrijeme događaju! Novi List uopće ne piše o tome koliko je do sada novca utrajbano u nikad realizirane gradske projekte tj. projektnu dokumentaciju za njih, primjerice za nikad izgrađeni autobusni kolodvor, za gradsku biblioteku koja se gradi već 10 godina, a od nje ni cigle, te muzej suvremene umjetnosti i slične projekte. Da je Novi List pisao o stvarnom stanju u Rijeci, ne bi poduzetnici propadali ne podnoseći cijene gradskih prostora itd. itd. Vrijeme je da novi vlasnik PROBUDI NOVI LIST IZ ZIMSKOG SNA. ILI GA UGASI!

MR
mravac8
08:03 23.11.2011.

Arwen Aragorn Novine pišu vijesti i reportaže. Za muljaže zadužena je policija. Što se tiče projekata Hrvatska nije Sovjetski Savez pa da Država , jer i Gradovi su dio državnog aparata izvodi projekt. Projekte u kapitalističkim, demokratskim država izvode poduzetnici. Zašto pošteni poduzetnici ne žele doći u Rijeku? Zato što ne žele doći niti u Hrvatsku, Rijeka je, nažalost, dio Hrvatske. Mito, korpucija, ksenofobija otjeralo je svakog poštenog poduzetnika kojem je palo na pamet doći ovdje. Zatim, iz tvog posta smrdi HDZ-ova pokvarenost, budući da si vjerojatno jako dobro svjesna da Gradovi nemaju NOVACA. Pa ne mogu ni graditi ništa. Jer za sve treba novac, a novac ostaje ovoj centraliziranoj državi. Novcem upravlja Zagreb, Gradovi dobijaju mrvice. Naravno, ako su politički OK poput Zadra onda dobijaju puno, ako nisu poput Rijeke odna dobijaju jako malo.