Koncentracija

Agrokor našao kupce za 
72 od 96 trgovina

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Agrokor našao kupce za 
72 od 96 trgovina
25.11.2014.
u 09:30
Ivica Todorić zapravo 
je već odabrao kupce za sedam maloprodajnih mjesta, dok je za ostalih 65 primio obvezujuće ponude
Pogledaj originalni članak

Agrokor bi mogao, izgledno je, već u prvom valu rješavanja 96 prekobrojnih trgovina, kojima probija limitiranu koncentraciju tržišnog udjela nakon preuzimanja slovenskog trgovačkog lanca Mercator grupe, pronaći kupca za čak 72 prodajna objekta. O kojim je lokacijama konkretno riječ i tko su potencijalni budući vlasnici, međutim, do daljnjeg javnosti ostaje nepoznato.

Naime, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u ponedjeljak je objavila prvo, inicijalno izvješće koje je izradila tvrtka PricewaterhouseCoopers (PwC), povjerenik odabranog na prijedlog Agrokora uz blagoslov regulatora za nadziranje provedbe strukturnih mjera dezinvestiranja i mjera praćenja poslovanja koncentracije Agrokor/Mercator, što je AZTN uvjetno odobrio u ožujku ove godine. Iz izvješća PwC-a iščitava se da je Ivica Todorić zapravo već odabrao kupce za sedam maloprodajnih mjesta, dok je za ostalih 65 primio obvezujuće ponude koje može, ali ne mora prihvatiti prema kriterijima koje su iskazali mogući kupci. Agencija je prihvatila izvješće povjerenika i dala suglasnost po kojoj Agrokor bez odgode može pristupiti finiširanju ugovora o prodaji svih sedam trgovina unaprijed poznatom kupcu te pristupiti izboru ponuditelja koji su poslali obvezujuće ponude za ostalih 65 trgovina.

Nakon što zaključi prodaju, Agrokor o svim detaljima u tim postupcima mora izvijestiti povjerenika na način da PwC-u dostavi svu dokumentaciju. Od ponuđenih 50 vlastitih objekata iz mreže Konzuma mahom je riječ o trgovinama malih formata, samo četiri trgovine površinom su veće od 500 četvornih metara. S druge strane, s liste 46 Mercatorovih objekata Todorić kupca traži za 22 lokacije veće od 500 kvadrata.

>> Agrokor postao 80,75-postotnim vlasnikom Mercatora

>> Širenje u regiji kao odskočna daska za svijet

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.