ISO certifikat

Agencijama potvrda da posluju prema najvišim normama

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Agencijama potvrda da posluju prema najvišim normama
08.09.2014.
u 23:00
Pripreme za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom trajale su dvije godine, projekt je vodila UHPA
Pogledaj originalni članak

Prvih 40 domaćih turističkih agencija i ured Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) od danas posluju u skladu s ISO standardima. Pripreme za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom prema međunarodnoj normi ISO 9001:2008 trajale su dvije godine, projekt je vodila UHPA, a podržalo ga je Ministarstvo turizma. Zahvaljujući toj suradnji agencije su do ovog certifikata došle za oko 2000 kuna, koje će godišnje izdvajati u iduće četiri godine, umjesto za 40-ak tisuća kuna, koliko bi pojedinačno morale uložite. Certifikate je uručio ministar turizma Darko Lorencin poručujući da su oni važni pri prijavi na projekte, ali i marketinški.

– Dobivanje ISO standarda znači preuzimanje obveze na održavanju visoke razine usluga, kvalitete i internih sustava upravljanja, ali i stalna poboljšavanja. To je oznaka profesionalnosti i međunarodno prepoznatljivih normi kvalitete, koje su podjednake i mjerljive na svim kontinentima – kaže Boris Žgomba, predsjednik UHPA-e. Nastavlja se projekt certificiranja po istom modelu. 

>> Booking portali pomeli male turističke agencije

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.