pridružili se fitchu

Agencija Moody's zadržala kreditni rejting Francuske na AAA

Foto: AFP/PIXSELL
Agencija Moody's zadržala kreditni rejting Francuske na AAA
16.01.2012.
u 16:17
S&P je u petak srezao rejtinge devet zemalja eurozone, a među njima i Francuskoj.
Pogledaj originalni članak

Agencija za ocjenjivanje kreditnog rejtinga Moody's zadržala je rejting Francuske na AAA, što je najviša moguća ocjena, prenosi BBC. Odluka dolazi nakon što je agencija S&P u petak smanjila francuski rejting na AA+, a na udaru te agencije našle su se i druge zemlje eurozone.

Međutim, u Moody'su su rekli da će revidirati ocjenu tijekom ovog kvartala. Visoki rejting Francuske mogao bi se naći pod pritiskom nastavi li rasti javni dug, ili se kriza u eurozoni pogorša, naglasili su u agenciji.

Podsjetimo, ni Fitch, treća velika rejtinška agencija, nije smanjio rejting Francuske. Prošli su tjedan izvijestili je mala vjerojatnost da će Francuska 2012. godine izgubiti najvišu ocjenu te da bi do snižavanja moglo doći tek u slučaju iznenadnih šokova vezanih uz krizu eurozone.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PR
provac21
22:44 16.01.2012.

Ajde dobro. Po mojemu mišljenju, Francuska je prejaka i bude ona prebrodila ovu krizu