Tjedni pregled

65 fondova poraslo, dobitnik Platinum Global Opportunity (+2,39%)

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
65 fondova poraslo, dobitnik Platinum Global Opportunity (+2,39%)
14.09.2015.
u 16:50
Ukupno je 11 fondova tjedan završilo u crvenom a dva su pala više od jedan posto.
Pogledaj originalni članak

Protekli je tjedan od 78 aktivnih otvorenih investicijskih fondova poraslo njih 65, devet fondova ostvarila su rast veći od jedan posto a dva su završila bez tjedne promjene, javlja hrportfolio.hr.

Ukupno je 11 fondova tjedan završilo u crvenom a dva su pala više od jedan posto.

Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalazi se devet dioničkih te jedan mješoviti. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +2,39 do -1,22 posto.

Od 29 dioničkih fondova u proteklom tjednu poraslo ih je 23. Najviše je vrijednost uvećana fondu Platinum Global Opportunity koji je ostvario tjedni rast od +2,39 posto i postao dobitnik tjedna među svim fondovima. Platinum Global Opportunity većinu svog portfelja (87%) drži investirano u SAD-u, 6 posto u EU 27 te po 4 posto u Kanadi i Aziji. U portfelju su najzastupljeniji zdravstveni sektor (23%) zatim financijski (20%) te informatički sektor; 9 posto.

Na ljestvici najvećih tjednih prinosa slijedi HI-growth s tjednim rastom od 2,22 posto te fond KD Prvi izbor koji je porastao za 2,05 posto. NETA Global Developed bilježi najveći tjedni pad (-1,22%) a slijedi NETA US Algorithm s padom od 1,21 posto.

Cijeli članak možete čitati ovdje.

>> Nakon burnog tjedna, fondovi uspjeli vratiti dio izgubljenog

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.