INKUBATOR

ZIP primio osam novih timova u osmu generaciju startup-programa

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
ZIP primio osam novih timova u osmu generaciju startup-programa
09.10.2015.
u 09:09
Program traje četiri mjeseca, a temelji se na Lean startup metodologiji
Pogledaj originalni članak

Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) primio je osam novih timova u osmu generaciju inkubatorskog programa za startupe.

– Program traje četiri mjeseca, a temelji se na Lean startup metodologiji i bogatim iskustvima lokalnih i inozemnih mentora. Radi se o intenzivnom edukacijskom programu u vidu obveznih radionica i praćenju napretka projekata uz rad u ZIP coworking prostoru, centralnom mjestu za rad alumni i trenutnih timova, opremljenim svime potrebnim za rad i razvoj proizvoda – navode u ZIP-u.

ZIP je u rujnu potpisao ugovor o strateškom partnerstvu s dva međunarodna venture capital-fonda za digitalne startupe u središnjoj i istočnoj Europi, austrijskim Pioneers Venturesom i Speedinvestom, što za startupe koji prođu inkubator znači pristup većem financiranju nego dosad – do 125 tisuća eura u pre-seed fazi i do 3 milijuna eura u ranoj fazi i fazi rasta startupa. Za timove koji prođu program također postoji mogućnost ostvarivanja početne investicije izravno od ZIP-a, do 10.000 funti.

A ovo su timovi osme generacije:

Sail Router – desktop i serverska aplikacija koja pomaže vlasnicima brodova da smanje potrošnju goriva upotrebom strojnog učenja.

Adopto – platforma za zapošljavanje koja pomaže pronaći i zaposliti najbolje kandidate u tehnološkom svijetu.

Appetit – mobilna aplikacija putem koje u svojoj blizini možeš pronaći, bukirati i kupiti zdrave gotove obroke, pripremljene u domovima kuhara.

Advanced Handball Statistics – cloud servis za naprednu real-time dinamičku analizu rukometne statistike nad podacima dobivenima iz mobilne aplikacije s intuitivnim sučeljem, prilagođenim za jednostavno praćenje utakmice.

Gesta – rješenje za raspoznavanje gesti ruke za web.

Revolt – samobalansirajući električni unicikl koji pruža jedinstveno iskustvo kretanja kroz grad, s mnogim prednostima nad konvencionalnim prijevoznim sredstvima koja vožnju čine ugodnijom i efikasnijom.

GoWemy – društvena “selfie” mobilna aplikacija koja vam pomaže dignuti svoj stil na sljedeću razinu.

My Adventure – jedna stanica za sve avanturistične aktivnosti u Hrvatskoj.

>> VYOOCAM nokautirao konkurenciju na Idea Knockoutu 2015

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.