CANELIO

Za uređaj za treniranje pasa nagrađeni s 40.000 kuna

Foto: Promo
canelio
Foto: Promo
canelio
Foto: Promo
canelio
Foto: Promo
canelio
29.04.2016.
u 13:48
Nakon pobjede očekuje nas puno posla i lansiranje projekta na tržište
Pogledaj originalni članak

Tim Canelio pobjednik je ovogodišnjeg Microsoftova programa Software StartUp Academy i dobitnik nagrade od 40.000 kuna. Pobjednički od sedam finalista proglašen je na jučer održanom finalnom natječaju u sklopu konferencije WinDays16 u Poreču.

Braća Tomislav i Vjeran Fistrić, koji čine Canelio, osmislili su ideju prvog pametnog (loT) uređaja za treniranje pasa i pripadajuću mobilnu aplikaciju koja omogućuje njihovu edukaciju, motivaciju i treniranje.

– Jako sam sretan što je upravo naš tim pobijedio na ovogodišnjem SSA natjecanju, pogotovo zato što je konkurencija bila vrlo oštra. Kako smo brat i ja i sami vlasnici pasa, ideja za Canelio je proizašla iz vlastite potrebe za edukacijom naših ljubimaca, no vjerujemo da će aplikacija oduševiti i sve druge ljubitelje pasa. Nakon pobjede očekuje nas puno posla i lansiranje projekta na tržište– izjavio je Tomislav Fistrić.

Uz Canelio, finalisti ovogodišnjeg programa bili su i Juvo – Home Friend, OninO, Palester, Pin List, Vjenacanje.com i Serene.

>> Zagrebački CabApp pobjednik Software Startup Academyja

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.