registrirali tvrtku

Xiaomi planira početak serijske proizvodnje električnih automobila 2024. godine

Foto: Ju Huanzong
CHINA-BEIJING-ZGC FORUM-PLENARY MEETING (CN)
Foto: ALY SONG
A view of mobile phones in front of the Xiaomi logo at the China Digital Entertainment Expo and Conference, also known as ChinaJoy, in Shanghai
Foto: Roman Balandin
Beijing amid coronavirus outbreak
19.10.2021.
u 10:39
Kinesko tržište električnih vozila zadnjih je godina uživalo državne subvencije, što je pomoglo rastu te industrije
Pogledaj originalni članak

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi planira početak serijske proizvodnje vlastitih električnih automobila u prvoj polovici 2024. godine, izjavio je u utorak izvršni direktor  Xiaomija Lei Jun, a prenosi CNBC.

U ožujku je Xiaomi najavio ulazak u industriju električnih automobila i objavio da planira uložiti 10 milijardi dolara u taj posao u sljedećih 10 godina. Prošlog mjeseca Xiaomi je službeno registrirao svoju tvrtku za električna vozila Xiaomi EV.

Xiaomi EV sada ima 300 zaposlenih, objavila je tvrtka u rujnu.

Kinesko tržište električnih vozila ulaskom novih igrača postaje sve gušće. Tvrtka za umjetnu inteligenciju i internetske usluge Baidu pokrenula je u siječnju samostalnu tvrtku za proizvodnju električnih automobila, a kada Xiaomi službeno lansira električni automobil suočit će se i s kineskim rivalima poput Nio-a i Xpeng -a, kao i s većim proizvođačima automobila poput Tesle.

Kinesko tržište električnih vozila zadnjih je godina uživalo državne subvencije, što je pomoglo rastu te industrije. Iako je dio te podrške smanjen, tržište i dalje raste.

Tvrtka za istraživanje tržišta Canalys predviđa da će se u Kini 2021. godine prodati 1,9 milijuna električnih vozila, što je rast od 51 posto u odnosu na prošlu godinu.

>> VIDEO Znate onu situaciju kad vam blagajnici prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih spremiti? Postoji jednostavno rješenje. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.