Mobilna industrija

Večernji list i AGENCY04 vode vas u Barcelonu na Mobile World Congress

Foto: Reuters/PIXSELL
MWC20
Foto: Reuters/PIXSELL
MWC20
Foto: Reuters/PIXSELL
MWC20
07.02.2020.
u 09:52
Mobile World Congress 2020 održat će se od 24. do 27. veljače 2020. godine u Barceloni.
Pogledaj originalni članak

MWC predstavlja kombinaciju konferencije i najveće svjetske izložbe mobilne industrije u svijetu. Tema ovogodišnje konferencije je neograničena inteligentna povezivost, a u centru pozornosti bit će 5G, umjetna inteligencija, IoT i Big Data.

Na 15. kongresu u Barceloni očekuje se  više od 100.000 sudionika.

Sve je krenulo 1987. godine – show je pokrenut pod nazivom GSM World Congress, a zatim je pojavom 3G mreža naziv promijenjen u 3GSM Congress. Kad su došle 4G mreže, naziv je promijenjen u Mobile World Congress.

GSM Association svakih šest godina odlučuje u kojem će se gradu u Europi održavati MWC, a Barcelona je domaćin već 15 godina – od 2006. godine pa do 2011., zatim od 2012. do 2017, a posljednji krug traje od 2018. do 2023. Gradovi koji su konkurirali Barceloni i natjecali su se jesu Műnchen, Pariz, Amsterdam, ali organizacijske sposobnosti Španjolaca i odličan prostor uz odličnu klimu Kataloncima su omogućili da već tri puta osvajaju pobjedu na natječajima.

Redovna cijena kotizacije koju možete osvojiti iznosi 799,00 EUR, a detaljnije informacije o tome što ona uključuje dostupne su na linku. Na navedenom kongresu svoje inovacije predstavit će neke od najvećih svjetskih kompanija poput Facebooka, Microsofta, BMW-a, Huaweija i Googlea, a detalji su dostupni na linku.

_____

AGENCY04 jedna je od najbrže rastućih IT tvrtki u srednjoj Europi, a to je potvrdila i najnovija lista koju je objavio ugledni Deloitte.

AGENCY04 i sama će imati svoj štand u Barceloni, gdje će predstavljati usluge razvoja kompleksnih enterprise rješenja, web i mobile aplikacija. Neki od njihovih klijenata su ELCA, Strabag, Xebia Labs, Raiffeisen Bank i A1 telekom.

Uskoro se seli u nove prostore u samom centru grada, a traži i nove djelatnike. Trenutačno je otvoreno deset pozicija na kojima traže djelatnike, između ostaloga i iOS developere. Popis pozicija možete pogledati OVDJE.

_____

AGENCY04 i Večernji list osiguravaju osam kotizacija za World Mobile Congress u Barceloni. To znači da nagrađujemo četiri osobe s po dvije ulaznice (smještaj i putovanje dobitnici pokrivaju sami).

Sve što trebate jest odgovoriti na nagradno pitanje. Najkreativniji odgovor nagrađujemo! Nagradni natječaj traje do 10. veljače 2020. Detalje o događaju možete doznati ovdje.

Dobitnici:
Valentina Bermanec
Petar Kokanovic
Ozren Zelić
Željko Dujmović

Čestitamo!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr