Perspektivni Martin

Samoborac u McLarenu: već u prvoj utrci stigao je do postolja

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Martin Kodrić 2012.
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Martin Kodrić 2012.
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Martin Kodrić 2012.
23.05.2019.
u 10:24
– Ove sam godine postao dio programa McLaren Young Professional i kad sam saznao da ću biti dio Teo Martín Motorsporta, to me jako obradovalo. Vrlo sam zahvalan za ovu priliku, pogotovo nakon uspjeha koje je postigla momčad u GT Openu u prošlosti.
Pogledaj originalni članak

Nedugo nakon što je objavljeno da će sjajni mladi hrvatski automobilist Martin Kodrić karijeru nastaviti kao član novog McLaren Young Professional Programa, španjolska momčad Teo Martin Motorsport i službeno je potvrdila da će upravo on biti jedan od njihovih vozača u natjecanju International GT Open, gdje će se imati prilike dokazivati za volanom novog McLarena 720S GT3. Dvadesetjednogodišnji Samoborac za momčadskog će kolegu, objavljeno je, imati Portugalca Henriquea Chavesa, a boje Teo Martina oni će braniti rame uz rame s posadom Fran Rueda-Andrés Saravija. Kodrić u novi tim, podsjetimo, dolazi kao trenutačni prvak Blancpain GT Series Asia u kategoriji GT3, a u posljednje dvije sezone bio je treći u Silver Cupu i drugoplasirani u Pro-Amu u Blancpain GT Series Endurance Cupu, te je na 24 sata Spa na Silver Cupu također osvojio drugo mjesto.

Martin Kodrić je s ovim promaknućem itekako zadovoljan:

– Ove sam godine postao dio programa McLaren Young Professional i kad sam saznao da ću biti dio Teo Martín Motorsporta, to me jako obradovalo. Vrlo sam zahvalan za ovu priliku, pogotovo nakon uspjeha koje je postigla momčad u GT Openu u prošlosti.

Momčad je vrlo profesionalna i predsezona je bila vrlo pozitivna, tako da jedva čekam početak sezone.

Prošlogodišnja sezona iz snova za Kodrića se tako nastavlja u punom sjaju, a da se i ove godine možemo nadati dobrim rezultatima mladog Samoborca, potvrđuje i prva ovosezonska utrka International GT Opena, vožena na francuskom Paul Ricardu. McLareni 720S GT3 Teo Martin Motorsporta osvojili su pole position i trostruki podij, pri čemu je ključnu ulogu imao i naš vozač: u 70-minutnoj utrci odličan su nastup imali vozači McLaren Young Professionala, Martin Kodrić i Fran Rueda, koji su nastupili u autima #59 i #17, a izvrstan rad mehaničara u boksovima gurnuo ih je na sam vrh poretka. Na koncu su Kodrić i njegov suvozač Henrique Chaves zauzeli drugo mjesto, a Rueda i Andrés Saravije stigli su treći, s manje od dvije sekunde zaostatka.

Pred Kodrićem je, dakle, nesumnjivo lijepa natjecateljska budućnost. Snove o formuli 1, o kojoj se prije ili poslije počne pričati kada se govori o perspektivama nekog mladog vozača, Martin je davno prestao sanjati jer se pokazalo da, ma koliko dobar bio, jednostavno nisu realni, i to iz više razloga. Od financijskih, pa do visine (185 cm) koja mu je rano postala prepreka za nastavak natjecanja u otvorenim bolidima (vozio je Formulu Toyota, a zatim i Formulu Renault). No u Lamborghiniju, gdje je proveo tri sezone, zato je zasjao punim sjajem i na koncu se okitio naslovom prvaka Blancpain GT Series Asia. To je doista sjajan uspjeh za ovog mladića, iako smo odavno znali da je jako dobar, što je potvrđivao na karting-stazama u Hrvatskoj, ali i vani, gdje se ravnopravno nadmetao i s aktualnim vozačima Formule 1 poput Maxa Verstappena, Lancea Strolla ili Georgea Russella.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AI
airbender
15:03 23.05.2019.

zar nisam negdje jednom pročitao da ljudi koji imaju različito raširene zjenice su najcesce šizofreničari?? mislim, nedaj boze decku to, ali ziher sam to procitao negdje...