Spremni za isporuku

Rimac Nevera dobila i američku homologaciju

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin: 'Fly Over' utrka: Rimac Nevera protiv aviona
Foto: Rimac Automobili
Rimac Nevera
Foto: Rimac Automobili
Rimac Nevera
Foto: Rimac Automobili
Rimac Nevera
Foto: Rimac Automobili
Rimac Nevera
04.07.2022.
u 15:53
Mate Rimac je objavio da su dobili i zadnji dokument iz SAD-a vezan za homologiranje Nevere pa je tako postala prvi električni hiperautomobil koji se legalno može registrirati u EU i SAD-u
Pogledaj originalni članak

 

Nakon što je prije mjesec dana stigao EU certifikat za Rimac Neveru, tvrtka iz Svete Nedelje zaprimila je i posljednje dokumente za homologaciju u SAD-u.  
Tako je hrvatski superautomobil na struju postao prvi električni hiperautomobil homologiran za tržište SAD-a i EU. Stoga bi Neveru uskoro mogli vidjeti na američkim cestama uz regularne tablice.
- Stigli su i zadnji dokumenti za US homologaciju (EPA & CARB). Nevera je sada homologirana za EU i SAD te je spremna za isporuku kupcima. Također, serijski automobil #002 danas je na zadnjem testiranju prije isporuke na cestama oko Zagreba. Ali, nije na nama da pokazujemo slike - to će učiniti kupci kada to budu htjeli. Vjerojatno za nekoliko tjedana... Dakle, konačno smo došli do cilja zahvaljujući ogromnim naporima cijelog tima – napisao je Mate Rimac na Facebooku.

Podsjetimo, nakon svih potrebnih homologacijskih dokumenata prije 15-ak dana registrirana je prva Rimac Nevera i to u Hrvatskoj, sa ZG tablicama uz zanimljivu klasičnu oznaku ZG 2360 NM, koja označava nevjerojatan okretni moment Nevere.
- Nakon 5 godina razvoja, preko 1000 ljudi u projektu, 17 proizvedenih prototipova, 45 crash testova, 9 uništenih auta tijekom crash testova i tisuće drugih testova – danas je regularno registrirana prva Nevera”, napisao je Mate Rimac  na Facebooku 15. lipnja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.