SERVISNE AKCIJE

Provjerili smo gdje možete besplatno ili za kunu pregledati auto za zimu

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Provjerili smo gdje možete besplatno ili za kunu pregledati auto za zimu
18.10.2015.
u 18:00
Zimski pregled obuhvaća kočnice, stakla, tekućine, akumulator, gume...
Pogledaj originalni članak

Kao što ni mi ne izlazimo iz kuće jednako opremljeni ljeti i zimi, tako je i automobilu potrebna prilagodba na prijelazu iz toplijeg u hladniji dio godine.

Nedostaje znanje i alat

Većinom su to sitnije radnje s kojima je svaki vozač upoznat, a mnogi se s njima svake godine bave sami, radije nego da u servisu ostave novac za provjeru akumulatora, guma, kočnica, stakala, svjetala, tekućina. No, većina vozača nema potrebno znanje i alat da automobil u potpunosti pripremi za napore koji ga tijekom jeseni i zime očekuju na cesti. Provjerili smo stoga u kojim su ovlaštenim servisima aktualne - ili će to uskoro biti - akcije besplatnog ili povoljnijeg zimskog pregleda vozila. Preventivni pregled kod svih marki obuhvaća kontrolu sigurnosnih sustava, akumulatora, signalizacije, tekućina...

Na besplatan pregled automobila vozači mogu računati u ovlaštenim servisima Renaulta, Dacije, Nissana, Hyundaija (u pripremi je akcija za studeni i prosinac). U Opelovim servisima isti će pregled od 19. listopada do 31. prosinca naplatiti tek simbolično - jednu kunu. Vozači će ovdje moći računati i na popuste kod kupnje određenih dijelova i korištenja nekih usluga.

U Renaultu i Daciji od 17. do 31. listopada vlasnici vozila tih marki moći će, dakle, automobil dovesti na besplatan pregled u 33 kontrolne točke, a servisni će savjetnici ujedno procijeniti trošak eventualnih popravaka te ponuditi popust na dijelove i rad. Nissanova akcija od 15. listopada do 30. studenog - osim besplatnog pregleda - uključuje i popust od 20% za rad i dijelove, za kupnju metlica brisača, antifriza, akumulatora, tekućine za stakla, naplataka, senzora za nadzor tlaka u gumama, krovnih nosača i kovčega... U Mazdi nemaju besplatan pregled vozila, ali nude MazdaFair service održavanje vozila koje obuhvaća do 20% popusta na dijelove te do 50% popusta na uslugu.

Uz kupljene gume - pregled

Kia također priprema zimsku akciju, kao i ponudu zimskih guma, alu naplataka i ostale dodatne opreme. Svi koji kupe set zimskih guma prilikom ugradnje dobit će preventivni pregled u 23 točke za samo jednu kn.

>> Pripremite automobil za zimu – evo koliko će vas to stajati!

>> Veliki servisni lanci jeftiniji od malih lokalnih majstora

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.