PREMIJERA

Novi Megane naslanja se na veći Talisman

Foto: Renault
Renault Megane
Foto: Renault
Renault Megane
Foto: Renault
Renault Megane
11.09.2015.
u 11:00
Francuski kompakt od prethodnika je niži, s većim međuosovinskim razmakom. Motorizaciju i opremu Renault još taji
Pogledaj originalni članak

Renault je uoči premijere u Frankfurtu idućeg tjedna objavio prve studijske fotografije novog Meganea. Četvrta generacija kompakta na tržište stiže nakon 20 godina proizvodnje i više od 6,5 milijuna proizvedenih primjeraka.

Dizajnerski ne nudi spektakl, kao što je Renault, primjerice, autosvijet iznenadio s drugom generacijom 2002. godine, već evoluciju trenutne treće generacije. Dakako, oku privlačniju, koja se izgledom naslanja na nedavno predstavljenu novu limuzinu D segmenta nazvanu Talisman.

Megane izgleda vrlo dinamično, a prepoznatljiv je po efektnim svjetlosnim sklopovima naprijed i straga (prekrivaju gotovo čitav poklopac prtljažnika i vidljivi su i danju i noću). Dizajnerima je bilo bitno da Megane bude prepoznatljiv na prvi pogled. U odnosu na aktualnu treću generaciju novi model je 25 mm niži, ima kraći prevjes, a međuosovinski razmak mu je 28 mm duži.

To su svi tehnički podaci koje je Renault za sada objavio. Ostale informacije bit će objavljene na salonu u Frankfurtu.

>> Francuski Passat u Hrvatsku stiže 2016.

>> Renault u Južnoj Americi predstavio pick-up verziju Dustera

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.