OPREZ!

Nove prevare haraju internetom, HUB otkrio trikove kako izbjeći prevarante

Foto: Getty Images
Nove prevare haraju internetom, HUB otkrio trikove kako izbjeći prevarante
14.02.2020.
u 13:14
U većini slučajeva nagradne igre vezane su za osvajanje mobilnih uređaja, računala, brendirane robe i slično
Pogledaj originalni članak

Ne nasjedajte na lažne nagradne igre - upozorila je Hrvatska udruga banaka u posebnom priopćenju izdanom povodom sve češćih slučajeva nasjedanja građana na lažne nagradne igre. 

U posljednje vrijeme na stranicama društvenih mreža i internetskih portala, te putem e-mail-ova korisnika, pojavljuju se oglasi za lažne nagradne igre koji pozivaju potencijalne korisnike na sudjelovanje u nagradnim igrama ili ih obavještavaju o već osvojenoj nagradi. U većini slučajeva nagradne igre vezane su za osvajanje mobilnih uređaja, računala, brendirane robe i slično, upozoravaju iz HUB-a.

Otvaranjem poveznice na takvim oglasima od korisnika se traži unos osobnih podataka i podataka o platnoj kartici potrebnih za registraciju, a nakon unosa podataka i prihvaćanja uvjeta nagradne igre, podaci se zloupotrebljavaju za neovlaštene transakcije.

S ciljem zaštite od prijevara i neželjenih troškova građanima se preporučuje da prilikom objava o nagradnim igrama provjere vjerodostojnost izvora objave. Ne nasjedajte na nikakve nagradne igre u kojima se od vas traži da šaljete podatke o svojoj platnoj kartici, bankovnom računu, presliku osobne iskaznice ili drugih dokumenata.

Na društvenim mrežama detaljno provjerite profil s kojeg se objavljuje nagradna igra i nemojte sudjelovati u nagradnim igrama na internetskim stranicama koje nisu sigurne, a prepoznat ćete ih tako što se stranica otvara s početnim slovima “http” umjesto “https”. I za kraj preporuča se korištenje sigurnih načina povezivanja na internet (javne mreže mogu biti rizične).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.