Senzacija

Mladi Splićani izradili daske za surfanje na struju - na tržište stižu ovo ljeto

Foto: Plurato Sailfin
Surfanje na struju
Foto: Plurato Sailfin
Surfanje na struju
Foto: Plurato Sailfin
Surfanje na struju
Foto: Plurato Sailfin
Surfanje na struju
12.03.2019.
u 16:58
Direktor razvoja u startupu Plurato Miljenko Polić dugo je pratio tehnologiju hidro-krila, a želja mu je bila spojiti dasku s hidrokrilom i elektro-motor
Pogledaj originalni članak

Surfanje na struju novost je koja dolazi iz Splita, a električne daske za surfanje, koje su osmislili i izradili magistri s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, na tržištu bi trebale biti dostupne ovog ljeta.

Direktor razvoja u startupu Plurato Miljenko Polić dugo je pratio tehnologiju hidro-krila, a želja mu je bila spojiti dasku s hidrokrilom i elektro-motor.

- Ono što dobijemo s hidrokrilom je tišina, kad se odvojimo od površine, izgubimo ono udaranje valova i onda kad povežemo još to s električnim pogonom koji je sam po sebi tih i čist i nema onoga dima od benzina, to mi se činilo kao idealna kombinacija - rekao je Polić za HRT.

Osnove elektrosurfinga mogu se svladati već za nekoliko sati.

- Najbolje je lagano napraviti par krugova, kao kad vozite karting, da steknete osjećaj i onda nastavite lagano - kaže Dino Car, dodajući da je najbitnije uhvatiti prijelaz iz ležećeg položaja u stajaći.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Kaladin
Kaladin
17:28 12.03.2019.

Sve odlično, ali za predstavljanje na videu je trebalo na dasku staviti nešto zgodno, muško ili žensko.