MYKIE

Kućni robot zna što je u vašem hladnjaku i pećnici

Mykie
Mykie
Mykie
Mykie
25.09.2016.
u 15:25
Humaniodni robot s kružnim monitorom klima glavom, namiguje i smije se, a pričvršćen je na tijelo u obliku korneta koje se postavlja na kuhinjsku radnu ploču
Pogledaj originalni članak

Robot Mykie, skraćenica od My Kitchen Elf (Moj kućni patuljak) uskoro dolazi u vaše kuhinje kako bi vam rekao što se nalazi u hladnjaku ili koliko dugo se mora peći jelo u pećnici.

Humaniodni robot visok 30 centimetara ima kružni monitor koji može klimati glavom, namigivati i smijati se, pričvršćen na tijelo u obliku korneta koje se postavlja na kuhinjsku radnu ploču.

Prototip je prikazan na nedavnom sajmu elektronike IFA u Belinu.

Mykie je "osobni asistent koji olakšava svakodnevne kuhinjske poslove", rekao je Kai Grassie, direktor odjela za inovacije njemačke tvrtke BSH Home Appliances.

Robot je u stanju kontrolirati kuhinjske aparate poput perilice posuđa i pećnice i reagirati na glas vlasnika tako što predlaže recepte ili odgovara na pitanja poput onoga kakvo je danas vrijeme.

"Ipak, pred nama je još veliki posao prije nego Mykie postane pravi interaktivni asistent u kuhinji", rekao je Grassie.

Zasad nije poznato kada će robot biti dostupan na tržištu.

>> Ormar koji sam pere, suši i slaže rublje, roboti peru i prozore, mobitel koji vam sam ušminkava selfije...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DD
dr dragon
05:03 26.09.2016.

I sam sam kao robot jer i ja znam sto mi je sve u frizideru