RIMAC CONCEPT_ONE

Koja zemlja gradi najbrže automobile? Evo koja je Hrvatska među prvih 10

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Rimac Concept_One
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Rimac Concept_One
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Rimac Concept_One
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Rimac Concept_One
16.12.2016.
u 18:08
"Rimac Concept_One iz Hrvatske prikazuje budućnost u kojoj će superautomobili biti ekološki prihvatljivi i zapanjujuće brzi"
Pogledaj originalni članak

Naša autoindustrija nije jaka kao ona u susjednim zemljama, ali zahvaljujući Rimac Automobilima Hrvatska se proslavila i na tom polju.

Prošli tjedan na eBayju je objavljen popis deset zemalja koje proizvode najbrže aute, a na tom popisu se kao sedma našla i Hrvatska jer Rimac Concept_One postiže najveću brzinu od 355 km/h.

"Rimac Concept_One iz Hrvatske prikazuje budućnost u kojoj će superautomobili biti ekološki prihvatljivi i zapanjujuće brzi", piše u tekstu u kojemu se ističe da je auto iz Svete Nedelje čak pobijedio Porsche 918 Spyder u utrci ubrzanja.

Na prvom mjestu inače je SAD (Hennessey Venom GT, 435 km/h), a slijede Francuska (Bugatti Chiron, 433 km/h) i Švedska (Koenigsegg Regera, 410 km/h).

>> Mate Rimac: Ovo je jadno, ali jako dobro prikazuje kakvo smo društvo

>> Rimac i LaFerrari (opet) odmjerili snage. Evo tko je ovaj put pobijedio

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Majstor Života
Majstor Života
19:18 16.12.2016.

ja bre nisam ni znao da vi pravite auta, i to ovakva.Svaka čast. I mi pravimo...dobro ne baš pravimo,sklapamo Fiat 500 L. Od naših delova.. dobro nije baš naših, uvozimo ih uglavnom...ali papirologija naša 100%

KA
kajbum
02:24 17.12.2016.

Kolko auta pravi rimac godisnje 3-5 mozda. Sila smo. Pokoritcemo citav svijet.