IZGUBILI SLUČAJ

Kineski sud presudio protiv Applea u tužbi za patente

Foto: Laura Lean/Press Association/PIXSELL
Kineski sud presudio protiv Applea u tužbi za patente
09.07.2014.
u 09:49
Iz Applea su tvrdili da prava Zhizhena na patent za prepoznavanje govora nisu važeća
Pogledaj originalni članak

Appleu je propala tužba za patent protiv šangajske tvrtke Zhizhen Internet Technology, prenosi Reuters. Pekinški prvi srednji sud jučer je presudio u korist kineske tvrtke, otvorivši joj tako mogućnost da nastavi tužbu protiv Applea zbog kršenja prava na intelektualno vlasništvo.

Zhizhen je tužio američku tvrtku 2012. godine tvrdeći da Appleov sustav za prepoznavanje glasa Siri krši njihove patente. Iz Applea su tvrdili da prava Zhizhena na patent za prepoznavanje govora nisu važeća, a nakon presude najavili su da će pravdu potražiti na pekinškom višem narodnom sudu.

- Nažalost, nismo znali za Zhizhenov patent prije no što smo uveli Siri i ne vjerujemo da koristimo taj patent - rekla je pekinška glasnogovornica Applea.

>> Apple uzvraća udarac - hoće li zabraniti prodaju Samsunga?

>> Apple patentirao 'desk-free' računalo s bežičnim punjenjem

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.