TABLETI

Iz Kine nam je stiglo ugodno iznenađenje – Huawei S7 Slim

Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
Iz Kine nam je stiglo ugodno iznenađenje – Huawei S7 Slim
04.08.2011.
u 10:39
Kao što sam naziv kazuje, ovaj je tablet izuzetno tanak – samo 12,5 mm.Težina je također za pohvalu, S7 slim teži samo 460 grama.
Pogledaj originalni članak

Huawei je tek nedavno, na iznenađenje ostalih proizvođača, ušao na tržište tableta. Prvi model koji su plasirali na tržište bio Huawei S7 Pad, 7-inčni tablet s  operativnim sustavom Android te je to bio prvi tablet s Androidom dostupan na hrvatskom tržištu. Nedavno su pustili na tržište novu, bolju verziju prethodnika – Huawei IDEOS S7 Slim.

Imali smo prilike dva tjedna testirati ovaj model, koji nas je znao ugodno iznenaditi. Riječ je o također 7-inčnom tabletu koji krasi moderan i atraktivan dizajn te, uz dobar izbor materijala, uopće ne odaje dojam da je riječ, kao i kod prethodnika, o cjenovno pristupačnom uređaju. S7 slim dolazi sa zaslonom osjetljivim na dodir rezolucije 800x480 piksela te, kao što sam naziv modela odaje, izuzetno je tanak – samo 12,5 mm.

Hardverski je uređaj solidno opremljen, dolazi sa 512 MB radne memorije te ga pogoni 1GhZ jednojezgreni procesor uz 8GB podatkovnog prostora. Kao nedostatak se pokazala količina memorije jer pri radu s više aplikacija više je puta sporije reagirao – 1GB bi bilo idealno. Kao i ostali tableti, S7 Slim odmah ima dvije kamere, prednju koja je VGA od 0,3MP i stražnju od 3,2MP. Uz njih dolazi softver koji ima nekoliko dodatnih mogućnosti kod snimanja videa ili fotografija.

Softverski S7 Slim pogoni Android operativni sustav, ali ne verzijom za tablete Gingerbread, nego verzijom 2.2 poznatim kao Froyo – prvenstveno namijenjenom za smartphone iako se dobro prilagodio na 7-inčnom tabletu te većina aplikacija radi i, što je bitno, dobro izgledaju. Veliko nam je iznenađenje bio Ideos – Android koji je softverski doradio Huawei. Ideos donosi svoj stil, pa se već na prvi pogled vidi da je Huawei krenuo svojim smjerom prema razvoju tableta, što je za pohvalu. Nećete naći previše sličnosti s drugim Android-tabletima. Sučelje je jednostavno i pregledno za korištenje, odmah nam se svidjela podjela na kategorije koje se i postavljene kao glavni izbornik – unutar svake postoje 2-3 desktopa.

Također treba izdvojiti aplikaciju Updates koja nas je zadivila – društvena aplikacija gdje na jednom mjestu možete pratiti sve društvene mreže, ali i jednim klikom doći do kontakata, favorita i poziva, što se pokazalo idealnom kombinacijom.

Na kraju testa ovog tableta zaključak je da nas je Huawei ugodno iznenadio, ponajviše smjerom u kojem je krenuo u razvoju softvera. Sve u svemu, uz solidan hardver i dobro odrađen softverski dio, ovo je tablet s dosta mogućnosti i uz povoljnu cijenu – preporuka za sve koji sada ulaze u svijet tableta.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SA
Sankotronic
10:31 05.08.2011.

Koliko para toliko muzike ;-) s obzirom da je kineski proizvod, koju god cijenu bude imao ovdje u Hrvatskoj sigurno će biti prevelika. Ako je tih nešto više od 12mm slim, što je onda iPadovih 8,8mm? Superslim? Rezolucija mu je manja od iPhonea 4 usprkos 7\" što znači da se radi o starim LCD panelima koji se na ovaj način recikliraju :-)

MA
Macaktom
10:11 07.08.2011.

pa za 2k kuna koliko bi trebao koštati nije loš i dalje precijenjeno ali ni približno kao appleovo preseravanje od 7k kuna

CI
cickova
09:22 08.08.2011.

\"Softverski S7 Slim pogoni Android operativni sustav, ali ne verzijom za tablete Gingerbread, nego verzijom 2.2 poznatim kao Froyo – prve\" Gingerbread je 2.3-dakle za mobitele 3.0-Honeycomb-za tablete. aplauz tehno-novinaru