PORUKE MLADIMA

Google se videoklipovima uključio u borbu protiv ISIL-a

Foto: Reuters/PIXSELL
google
Foto: Reuters/PIXSELL
google
14.09.2016.
u 06:30
Uvode poseban algoritam
Pogledaj originalni članak

Posljednja otkrića obavještajnih službi, posebno francuske koja je otkrila tri mlade djevojke koje su planirale napad na crkvu Notre Dame u Parizu, pokazala su da je velik broj mladih Europljana islamskog podrijetla radikaliziran putem interneta i društvenih mreža.

Zato svjetski informatički div Google uvodi poseban algoritam koji će prepoznavati islamiste i ljude koji se radikaliziraju preko interneta i spriječit će ih u radikalizaciji preusmjeravajući ih odmah na YouTube i na poseban kanal koji govori protiv islamizma.

Videoklipovi koji će se prikazivati tim mladim ljudima napravljeni su i snimljeni uz pomoć branitelja izvornog islama i imama koji mladima objašnjavaju razliku između stvarnog učenja Kurana i onog što im nudi ISIL. U filmićima je korišteno 1700 ključnih riječi koje šalju poruku protiv terorista ISIL-a i njihova vrbovanja mladih. 

>> Britanac pronašao sina u ISIL-ovom propagandanom videu, bivša supruga otišla u Siriju i pridružila se Islamskoj državi

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
dukidudoje
19:42 16.09.2016.

zar da pokazu snimke kako amerika i ostali cine zlocine i kolateralne stete prilikom okupacija i sirenja demo9kratije, a to sto radi google to rade svi mediji u zapadu i sire, hm pa ne placa izrael to za dzaba !

Avatar AligatorXO
AligatorXO
06:42 14.09.2016.

AI protiv ISIL-a :)